Home Novosti BiH SRĐAN MANDIĆ SRBIJI OTVARA OČI: „Vučićeva moć je opasna, to se Srbiji...

SRĐAN MANDIĆ SRBIJI OTVARA OČI: „Vučićeva moć je opasna, to se Srbiji već jednom desilo i znamo kakve su bile posljedice…“

Novi načelnik općine Centar Sarajevo Srđan Mandić u razgovoru za portal Nova.rs govorio je o političkoj situaciji u BiH i regionu.

“Za bilo koju zemlju koja se želi nazvati demokratska, opasno je kada dođe u situaciju da jedan čovjek ima toliku moć kao što je sad slučaj u Srbiji“, kazao je Mandić u intervjuu za Nova.rs i dodao:

“To se Srbiji već jednom desilo i znamo kakve su bile posljedice po cijeli region, ali i samu Srbiju. Želim da vjerujem da se to ovaj put neće dogoditi. Međutim, ono što me brine jeste razjedinjenost opozicije. Ako smo mi u Bosni i Hercegovini mogli ostaviti po strani određene ideološke razlike, pa i lične sujete zarad opšteg interesa, ne vidim razlog da to ne učine i lideri opozicije u Srbiji. Imam puno prijatelja, bivših i sadašnjih članova Nove stranke i Pokreta slobodnih građana i, evo, koristim priliku da ih i ovim putem pozovem na zajedničku akciju”, apeluje Mandić na političare u Srbiji.

„Ono što nama u BiH smeta je uplitanje političara sa strane u unutrašnja pitanja BiH. Političari iz Srbije se moraju striktno pridržavati obaveza koje proizilaze iz Dejtonskog sporazuma i biti garant stabilnosti i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine”, kazao je Mandić.

(SB)