Home Novosti BiH Srpski tabloidi: Putin šalje vojsku da spoji Srbiju i Republiku Srpsku

Srpski tabloidi: Putin šalje vojsku da spoji Srbiju i Republiku Srpsku

SAD i europski saveznici u utorak su spremni najaviti nove žestoke sankcije Rusiji nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin formalno priznao dvije separatističke regije na istoku Ukrajine. Putinov govor u ponedjeljak navečer u kojem je najavio taj potez naišao je na međunarodnu osudu i brze sankcije. Ali ne i u srbijanskim tabloidima koji su optužili Ukrajinu “da je napala Rusiju”.

Europska unija odlučit će u utorak o prvim sankcijama Rusiji nakon što je Moskva priznala neovisnost separatističkih regija u istočnoj Ukrajini, najavio je u utorak šef europske diplomacije Josep Borrell.

Aleksandar Vučić kazao je kako Srbija nije u lakoj situaciji.

“Slijedi nam nimalo jednostavan period za Srbiju. Danas sam nakon sjednice izdao nalog vojsci, kao vrhovni zapovjednik, da u svakom trenutku bude pripremljena na najbolji mogući način. Nastavljamo kupovati ono što je najbolje za obranu zemlje”, rekao je Vučić, piše Blic.

“I politička i sigurnosna struktura svijeta se ruši. Sve što smo znali do jučer, više ne vrijedi. Naša opredijeljenost za mir mora biti čvrsta i snažna. Ljudi misle da se mir podrazumijeva. Vidite danas da mir u svijetu nije nešto što se podrazumijeva. Ovim se uistinu mijenja svjetski poredak. Kao što smo predvidjeli, nafta je momentalno skočila”, kazao je Vučić, prenosi Index.

Srpski tabloidi: Ukrajina je napala Rusiju

Za to vrijeme, dio srpskih tabloida bliskih vlasti piše kako je – Ukrajina napala Rusiju.

“Ukrajina napala Rusiju”, piše tako provučićevski Informer. Informer tako piše da u Donbasu bombe padaju na civile, da nema struje ni vode, a da su Ukrajinci granatirali granični punkt koji se nalazi unutar Rusije.

“Amerikanci guraju svijet u kaos”, piše Informer u nadnaslovu.

Srpski telegraf piše da su Britanci u, kako naglašavaju, neviđenoj panici jer će Putin doći na Balkan.

“Putin šalje vojsku da spoji Srbiju i Srpsku”, piše Srpski telegraf.

Alo također navodi da je Ukrajina napala Rusiju.