Home Novosti BiH ŠTA ĆE UČINITI KAJGANIĆ: DA LI ĆE DODIK KRIVIČNO ODGOVARATI ZBOG IZBORNOG...

ŠTA ĆE UČINITI KAJGANIĆ: DA LI ĆE DODIK KRIVIČNO ODGOVARATI ZBOG IZBORNOG PUČA?

Na do sada obrađenih 38 biračkih mjesta tokom kontrolnog brojanja glasova iz Doboja, naši posmatrači su nas obavijestili da su na 95% mjesta uočene brutalne nepravilnosti, odnosno netačno upisan broj glasova u zapisnike u korist Milorada Dodika kojem je dopisivano više glasova, dok je Jeleni Trivić upisivano manje glasova – rekla je predsjednica Gradskog odbora PDP Doboj Olivera Nedić, navodeći da se radi o desetinama i stotinama glasova razlike po biračkom mjestu.

Ona je demantovala navode pojedinih medija da su posmatrači PDP-a iz Doboja napustili Glavni centar za brojanje:

Radi se o neistini koju su plasirali režimu naklonjeni mediji. Svi naši posmatrači su na brojanju i budno prate šta se dešava – istakla je Nedićeva.

Treba imati u vidu da se krađe glasova koje su do sada objavljene odnose samo na one utvrđene brojanjem listića, te da drugi načini krađe i njen obim još uvijek nisu objavljeni.

Dok opozicija u bh. entitetu Republika Srpska optužuje lidera SNSD-a Milorada Dodika da brutalno pokrao izbore u Doboju, ali i u cijeloj Republici Srpskoj, postavlja se pitanje hoće li zbog svega on i njegovi saučesnici i izvršioci u pokušaju Izbornog Puča krivično odgovarati!?

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH započelo je hitne provjere protiv članova Centralne izborne komisije BiH zbog njihove naredbe o ponovnom brojanju glasova za predsjednika Republike Srpske. Provjere se provode na osnovu prijave SNSD-a Milorad Dodik, piše slobodnabosna.

Umjesto očiglednih nepravilnosti na izborima, Kajganić je odlučio istraživati Centralnu izbornu komisiju BiH. I to na osnovu prijave SNSD-a.