Home Novosti BiH Šta se dešava u Srebrenici? Ahmetović: Sve je ovo dogovor Dodika i...

Šta se dešava u Srebrenici? Ahmetović: Sve je ovo dogovor Dodika i Izetbegovića

Srebrenica

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović donijela je odluku kojom je stavila van snage smjenu predsjednika i potpredsjednika Skupštine općine Srebrenica Hamdiju Fejzića (SDA) i Radomira Pavlovića.

 

 

 

U ovoj odluci piše da su Fejzić i Pavlović smijenjeni nezakonito s obzirom na to da u trenutku njihove smjene u sali Skupštine općine Srebrenica nije bila nijedna ovlaštena osoba koja bi predsjedavala sjednicom.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i dojučerašnji član SDA Sadik Ahmetović rekao je za Avaz.ba da su sada Bošnjaci povratnici građani drugog reda u Srebrenici.

 

– Cijelo vrijeme traje dogovor između SNSD-a i SDA, odnosno Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića kada je u pitanju Srebrenica i kada su u pitanju povratnici. Jer najbolja varijanta za Dodika je da se Bošnjaci ništa ne pitaju u Srebrenici i ovim dogovorom on to i dobiva. Ovu današnju odluku Vlade RS je dogovorena između dvije stanke na samom vrhu, a posrednik i realizator svega je Ramiz Salkić – kazao je Ahmetović.

Sadik Ahmetovic

 

Podsjećamo, nedavno u Skupštini općine Srebrenica formirana je nova većina koju čine četiri odbornika SDA, jedan odbornik SBiH, dva SDS-a, po jedan iz Srpske radikalne stranke, PDP-a i Prosperiteta za Srebrenicu te bivši odbornik SDP-a Zulfo Salihović.

 

Alija Tabakaović imenovan je za predsjednika Skupštine općine Srebrenica, a za potpredsjednika Mile Stanojević.

 

 

Avaz.ba