Home Archive Željka Cvijanović vratila Hamdiju Fejzića na čelo Skupštine Općine Srebrenica

Željka Cvijanović vratila Hamdiju Fejzića na čelo Skupštine Općine Srebrenica

Srebrenica

 

 

U odluci Vlade Republike Srpske, a koju potpisuje Cvijanović, stoji da su Fejzić i Pavlović smijenjeni nezakonito s obzirom na to da u trenutku njihove smjene u sali Skupštine Općine Srebrenica nije bila nijedna ovlaštena osoba koja bi predsjedavala sjednicom.

 

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i nekadašnji član SDA Sadik Ahmetović rekao je za Klix.ba da je vlada Milorada Dodika u Srebrenici uvela stranačku diktaturu i potpuno ukinula demokratiju donoseći odluku da poništi izbor predsjednika SO Srebrenica.

 

“Ovaj dogovor Dodika i Izetbegovića koji se provodi preko posrednika Ramiza Salkića je početak kraja nade da će Bošnjaci u Srebrenici uopće moći dalje živjeti. Sila koju je demonstrirao Izetbegović kada su njegovi namjesnici za Srebrenicu napali povjereništvo SDA na čelu s Adilom Osmanovićem je sihronizacija s partnerom Dodikom koji je na vladi donio konačnu odluku. Bošnjaci povratnici su od danas u Srebrenici građani drugog reda nad kojima sada Dodik provodi političku silu i teror”, kazao je Ahmetović.

 

Podsjećamo, krajem marta u Skupštini Općine Srebrenica formirana je nova većina koju čine četiri odbornika SDA, jedan odbornik SBiH, dva SDS-a, po jedan iz Srpske radikalne stranke, PDP-a i Prosperiteta za Srebrenicu te bivši odbornik SDP-a, Zulfo Salihović.

Alija Tabakaović imenovan je za predsjednika Skupštine Općine Srebrenica, a za potpredsjednika Mile Stanojević.

 

 

 

Klix.ba