Home Novosti BiH STEVANDIĆ U DELIRIJU: „Inzko je radio samo u korist Bošnjaka, poruka da...

STEVANDIĆ U DELIRIJU: „Inzko je radio samo u korist Bošnjaka, poruka da će o sudbini BiH odlučivati relacija Biden – Brisel – Berlin, želja je…”

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić kazao je da bi bilo najbolje da visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko ode bez buke i vrijeđanja Republike Srpske.

Stevandić je dodao da je Inzko mandat proveo da dobije aplauz u Sarajevu, a na štetu Republike Srpske.

– Kako mu se bliži kraj u BiH, Inzko je počeo sve više da galami i proziva Republiku Srpsku. Sve je to radio 12 godina, a pogotovo je pojačao u posljednje dvije. To mu ne treba. Neka ide bez buke – naveo je Stevandić.

Kako prenosi Srna, on je naglasio da će Inzko ostati upamćen kao visoki predstavnik koji je radio samo u korist Bošnjaka, kao, nažalost, i mnogi drugi.

– On se ponašao kao da je 51 posto BiH, gdje su Bošnjaci, ustvari, cijela BiH, a da Republika Srpska kao ustavna dejtonska kategorija i ne postoji, odnosno da postoji kada treba neko da se vrijeđa – rekao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, poruka Inzka da će o sudbini BiH odlučivati relacija Biden – Brisel – Berlin, želja je bošnjačke politike, koju je još jednom ponovio Inzko, “čisto da se zna za koga je radio sve ove godine”.

– Cjelokupni mandat je proveo da dobije aplauz u Sarajevu, a na štetu Republike Srpske – dodao je predsjednik Ujedinjene Srpske.

(SB)

Previous articleĐOKIĆ JAVNO RASKRINKAO DODIKA: “Puč koji je bio isprojektovan, nije uspio, poslije SNSD-a imamo…”
Next articleNaš Rade Šerbedžija, Srbin iz Hrvatske s Bosanskim prezimenom… Šerbe je naše! Rade, 1992. i 2020!
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.