Home Novosti BiH Sud BiH odbacio žalbe: Izbori u Srebrenici i Doboju će biti ponovljeni

Sud BiH odbacio žalbe: Izbori u Srebrenici i Doboju će biti ponovljeni

Sud BiH odbio je sve žalbe koje su upućene na odluke Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju, te odluku o nemogućnosti preuzimanja mandata za načelnika Općine Travnik, potvrdio je za N1 predsjednik CIK-a BiH Željko Bakalar.

Na ove odluke bilo je upućeno 11 žalbi koje su uputili SNSD, SP, SDS, DNS, PDP, Koalicija “Doboj u srcu”, Narodni pokret “Banja Luka zove”, te Demos-Prva srpska demokratska stranka.

Ovim su potvrđene odluke koje je Centralna izborna komisija donijela 21. januara.

Sada se očekuje sjednica CIK-a na kojoj će biti donesena odluka o održavanju ponovnih izbora u Srebrenici i Doboju, te prijveremenim izborima u Travniku.

Podsjetimo, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je donijela odluku o poništavanju rezultata izbora za 26 od 28 birališta za Srebrenicu kao i 89 od ukupno 108 birališta u Doboju. Također, donijela je Odluku o nemogućnosti preuzimanja mandata načelnika Općine Travnik.

(N1)

Previous articleJADRANKA KOSOR OČITALA LEKCIJU MILANOVIĆU I PLENKOVIĆU: „Političari poput Dodika, koji slave Mladića i Karadžića kao heroje, neće kod Bidena imati šanse. Naše vođe primaju Dodika kao dragog gosta…”
Next articleGrujičić ljut, poziva na otcjepljenje RS
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.