Home Novosti SUKOB PRISTALICA SDA I SBIH U LOKALNOJ KAFANI U SREBRENICI/ Povod izborni...

SUKOB PRISTALICA SDA I SBIH U LOKALNOJ KAFANI U SREBRENICI/ Povod izborni debakl u manjem bh. entitetu

Kako portal ZASREBRENICU.ba zvanično saznaje prije dvije sedmice izbio je sukob pristalica SDA i SBiH-a.

Sve se odigralo u lokalnoj kafani kada je u objekat ušao jedan od pristalica SBiH-a i kada je jednog od pristalica SDA pozdravio sa “Kako je Vojine” (misliće na Vojina Mijatovića).

Pristalica SDA je sa negodovanjem ovo doživio te se verbalno i umalo fizički nije sukobio.

Gosti koji su se zatekli u tom trenutku potvrdili su ovaj nemili događaj te kazali nam kako je izborni debakl Begije Smajić i Alije Tabakovića kumovao ovome sukobu. Naime, optuživali su jedni druge kako su samo za sebe i svoje lične interese radili da ta nisu dobili obećane glasove u pojedinim lokalnim zajednicama.

Optužili su i Edina Ramića koji je dobio daleko veći broj glasova od njih kako je radio samo za sebe što se na kraju i ispostavilo tačnim.

Izgleda da su se pojedinci iz SDA i S BiH-a u Srebrenici preračunali oko broja glasova te su sada skontali da nemaju domet veći od svoje lokalne zajednice.

Kako saznajemo moglo bi biti korjeniti promjena u Srebrenici te bi lider SDA, Bakir Izetbegović mogao smjeniti sadašnjeg predsjednika opštinskog odbora u Srebrenici zbog katastrofalnih rezultata.

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da se pristalice SDA ulizuju Ćamilu Durakoviću koji je novi potpredsjednik RS-a iako su svi radili protiv njega.

(ZASREBRENICU.ba)