Home Novosti BiH Suljagić o RS-ovom sramnom izvještaju: Hiljadu stranica ovog izvještaja bi mnogo svrsishodnije...

Suljagić o RS-ovom sramnom izvještaju: Hiljadu stranica ovog izvještaja bi mnogo svrsishodnije bilo potrošeno kao toalet papir

U smislu međunarodnog dometa i priznanja ovog izvještaja, mogao ga je isto tako potpisati i Savjet Mjesne zajednice Čeljigovići

Nakon što je objavljen skandalozni izvještaj RS-ove takozvane nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine, oglasio se i Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Potočari.

On je kazao da se na jednoj strani nalazi rad institucije koja je imala budžet od sto miliona dolara godišnje i desetine istražitelja, a na drugoj je, kako kaže, sakupljena gomila nikogovića na platnom spisku ljudskog smeća.

– Na jednoj strani nalazi se rad Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, institucije koja je imala budžet od sto miliona dolara godišnje i desetine istražitelja, a na drugoj s koca i konopca sakupljena gomila nikogovića na platnom spisku ljudskog smeća koje tvrdi da porodice u mezarju u Memorijalnog centra Srebrenica pokopavaju prazne tabute.

– Stoga, moj komentar je da mi ne pada na um da komentarišem ovaj dokument. Hiljadu stranica ovog izvještaja bi mnogo svrsishodnije bilo potrošeno kao toalet papir. U smislu međunarodnog dometa i priznanja ovog izvještaja, mogao ga je isto tako potpisati i Savjet Mjesne zajednice Čeljigovići. Memorijalni centar Srebrenica ostaje posvećen radu na memorijalizaciji genocida nad Bošnjacima istočne Bosne i ne pada nam na um da ulazimo u javnu debatu sa ljudskim otpadom koji se potpisao pod ovaj tzv. izvještaj – kazao je Suljagić za Raport.

Previous articleI U SRBIJI POBUNA PROTIV “SRPSKOG SVETA”: “Nameće nam ga polusvijet, ljubitelji crnokošuljaškog stajlinga u stilu ‘Ein Volk, ein Reich, ein Führer'”
Next articleStjepan Mesić uvijek iskreno: BiH se nije podijelila u ratu, ko misli da će se podijeliti nekakvim porukama
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.