Home Novosti BiH Suljagić poručio Abazoviću: Nikome u BiH ne treba tvoj zagrljaj, samo đon...

Suljagić poručio Abazoviću: Nikome u BiH ne treba tvoj zagrljaj, samo đon obraz može manipulisati Srebrenicom

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić bio je gost u emisiji Teleskopija na TVCG.

Suljagić je komentarisao čestitku Dritana Abazovića pobjednicima izbora u BiH, u kojoj je kazao da je posrijedi “talas promjena iz Crne Gore” i pozvao građane da “uzmu svoju slobodu”.

– Abazović treba da razumije da nikome u BiH ne treba njegov zagrljaj. Pobjeda u BiH će uvijek biti izraz volje građana BiH. Njegovi saveznici su dokazani dušmani BiH i dokazano radili protiv BiH I njegova podrška i pomoć ne treba nikome. Čak i ljudi koji su dobili izbore, ogradili su se od čestitke. To je vrlo rijetko, to je kao da se pjevačice ograđuju od mikrofona. Ovog puta su se političari ogradili od čestitke, pa možete misliti koliko je toksičan taj narativ – kazao je Suljagić.

Abazović je, smatra Suljagić, upotrijebio Srebrenicu ne bi li naudio predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. To samo, kako kaže, može “đon obraz”.

Komentarišući izjavu Matije Bećkovića nakon izbora 30. augusta, da kada bi Dritan Abazović stigao u Beograd, srpska omladina bi ga nosila na rukama, Suljagić preporučuje da ga odnesu do Batajnice, gdje, koliko je čuo, ima masovnih grobnica u kojima su ukopane albanske žene i djeca.

Na izbore u Crnoj Gori Suljagić gleda kao na korak unazad.

– Mi smo smatrali da u posljednjih desetak godina u Crnoj Gori imamo prijatelja. Mi sad ne možemo mirno posmatrati ratne ministre Radovana Karadžića kako preuzimaju državni aparat Crne Gore. Ne može od nas niko očekivati da šutimo. Nema posjete u Pljevljima od 15 minuta koje to mogu riješiti. U toj vlasti imate ljude koji su ideološki bliski Karadžiću – istakao je Suljagić.

Upitan da li je mu je Dritan Abazović poslao dokaze o umiješanosti predsjednika Mila Đukanovića u genocid u Srebrenici, Suljagić kaže da nije.

– Ja sam čovjek kojeg obavezuju jedino činjenice, kad budem vidio činjenice, ja ću vrlo rado revidirati stav o njemu (Đukanoviću). On (Abazović) duguje izvinjenje javnosti BiH. Duguje izvinjenje Bošnjacima jer je banalizirao nešto što je njihova najdublja kolektivna trauma. Usuđuje se da truje naše javne debate – poručio je Suljagić.

Izvor: Antenam.net

Previous articleVIJEST KOJA JE DOTAKLA MNOGA LJUDSKA SRCA: PREMINULA JE KĆERKA RATNOG KOMANDANTA: Nudžejma je imala 25 godina i bila je trudna
Next articleOglasio se poznati sarajevski advokat: “Gospodine Dodik, hvala za izvanredan nastup pred Vijećem sigurnosti UN!”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.