Home Novosti BiH SVEMU JEDNOM DOĐE KRAJ; ŠAMARI, PSOVKE, UVREDE: Kako je narod kaznio bahatog...

SVEMU JEDNOM DOĐE KRAJ; ŠAMARI, PSOVKE, UVREDE: Kako je narod kaznio bahatog Milorada Dodika (VIDEO)

Milorad Dodik pada širom Republike Srpske. Gubi lokalnu vlast, opozicija ga ruši redom po gradovima, narod je, zapravo, kaznio Dodika. A evo i zašto.

Zbog psovki, šamara, fizičkih prijetnji… Nezapamćeno burnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske u decembru, na kojoj se raspravljalo o Programu reformi, obilježile su uvrede, ali i fizički obračuni. Sjednica je prvo prekinuta nakon što je ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač udario poslanika PDP-a Draška Stanivukovića nakon prepirke oko zastavica NATO-a u sali Skupštine.

Nešto kasnije došlo je i do ispada lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je, iznerviran provokacijama opozicionara iz SDS-a Nebojše Vukanovića, izgubio živce i počeo da psuje.

– Ne znam kako da se oslobodim vas, budala. Je l’ to tražiš? Konju jedan! – uzvikivao je Dodik obraćajući se Vukanoviću.

Nakon što ga je predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović opomenuo, Dodik mu je rekao: “Ma, hajde bježi, šta ti mene moliš, što nisi prekidao kada je bilo vrijeme?” Pri tome je Dodik slomio i jedan od mikrofona za govornicom.

Dodik se ranije osvrnuo na istup zastupnika SDS-a Nebojše Vukanovića, kojeg je nazvao “šizofrenikom” i utvrdio kako ne bi dobio ljekarsko uvjerenje.

– Ti si jedna obična luda. Pomagao sam mu da se ide liječiti. Išao se liječiti, čovječe. On sigurno ne bi dobio ljekarsko uvjerenje – kazao je Dodik.

Građani Republike Srpske su kaznili Dodika, opozicija slavi u Rudom, Bosanskom Brodu, Banjoj Luci, Bosanskom Šamcu, Bijeljini, Drventi, Tesliću, Modriči…

(SB)

Previous articleNOVI PREOKRET U SREBRENICI: CIK BiH objavio najnovije podatke, mrtva trka za mjesto načelnika…
Next articleTabaković: Pobjednika u Srebrenici odlučit će glasovi putem pošte i u odsustvu
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.