Home Novosti Svjedok napada na muslimane u Novom Zelandu: Molio sam Boga da mu...

Svjedok napada na muslimane u Novom Zelandu: Molio sam Boga da mu ponestane metaka

Nakon terorističkog napada na dvije džamije u novozelandskom gradu Christchurchu, u kojem je poginulo najmanje 40, a ranjeno 20 ljudi, jedan muškarac, koji je preživio pucnjavu, ispričao je svoje stravično iskustvo za CNN.

– Razmišljao sam o tome da mu mora u jednom trenutku ponestati metaka. Molio sam se Bogu: Molim te, Bože, molim te da mu ponestane metaka – rekao je muškarac koji je htio ostati anoniman.

– U jednom trenutku sam htio izaći i prolazio sam pored muškarca koji je sjedio pokraj zida i koji mi je poručio da je bolje da ne izlazim. Vratio sam se. Nekoliko trenutaka kasnije, došao je napadač i upucao tog čovjeka. Upucao ga je u prsa – dodao je za CNN.

Osim svjedoka, javljaju se i ljudi čiji su članovi porodica bili u džamiji za vrijeme napada. Azra Rahimi jutros nije znala sudbinu supruga koji se u džamiji našao za vrijeme pucnjave. Tridesetdevetogodišnji Rahimi Ahmad sa sinom je, kao i svakog petka, išao na džuma-namaz u džamiju. Kad su se čuli pucnjevi, dječak se igrao ispred džamije, a Rahimi je bio unutra.

Dječaka je neko sklonio na sigurno, no Rahimi se nije javio.

– Samo se nadam da je dobro. Molim se i nadam se da će nazvati. Imao je mobitel. Sigurna sam da će se javiti, ali ne znam šta je sada s njim – priča žena za New Zeland Herald. Dječak se igrao ispred džamije. Kad je napad počeo, prijatelj ga je zgrabio i odveo u kuću kraj džamije. No, prijatelj nije znao što se dogodilo Rahimiju.

(SAFF.ba)