Home Novosti BiH Tabaković pita CIK: Ako Ajnija Hakić iz Srebrenice nije na biračkom spisku,...

Tabaković pita CIK: Ako Ajnija Hakić iz Srebrenice nije na biračkom spisku, kako je dobila kovertu da glasa za Srbac?

Ajnija Hakić i Avdo Krdžić (1983.) su prijavljeni iz SAD-a za glasanje putem pošte za općinu Srebrenica, i oboje su dobili koverte sa pogrešnim glasačkim materijalom. To što CIK tvrdi da Ajnija nije u centralnom biračkom spisku, a da je Avdo prijavljen da glasa za općinu Lukavac su neistine. Kazao je to za Faktor kandidat za načelnika Srebrenice Alija Tabaković.

– Mi smo se žalili Sudu BiH za Ajniju Hakić jer joj je prijava odbačena, i Apelacioni odjel je prihvatio naših 127 žalbi medju kojima je i njeno ime, a 5 odbacio za što imamo dokaz. Ako Ajnija Hakić nije na biračkom spisku, kako to da je dobila kovertu sa glasačkim materijalom za općinu Srbac – pita Tabaković, dodajući da osim glasačkog materijala imaju i kovertu koja to dokazuje.

Nadalje, kaže da zaista jeste postojao Avdo Krdžić iz Srebrenice koji je živio u Lukavcu i da je preminuo prije 10 godina.

– Avdo Krdžić koji je također kao i Ajnija dobio pogrešnu kovertu za Lukavac, je mladić koji živi u SAD i koji nikada nije živio u Lukavcu – pojašnjava Tabaković, koji ponovo naglašava da za sve propuste koji se događaju najveću odgovornost snosi CIKBiH.

Krdžić je naknadno dobio kovertu sa glasačkim materijalom za Srebrenicu i potom je u konzulat poslao glasački materijal.

Previous article(VIDEO) Srebreničani iz dijaspore o izbornim prevarama: Tek mi je jučer stigao glasački listić
Next articleHolbrooke otkrio zašto je američka vojna baza izabrana kao mjesto pregovora za mir u BiH i šta je Milošević tada na to rekao
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.