Home Novosti Tadić: Ne mogu da kažem da je u Srebrenici genocid jer bi...

Tadić: Ne mogu da kažem da je u Srebrenici genocid jer bi Srbija platila stotine milijardi

Predsjednik Socijaldemokratske stranke i bišvi predsjednik Srbije Boris Tadić sa liderom pokreta Dveri Boškom Obradovićem ušao je u polemiku oko toga da li je u Srebrenici bio genocid.

Tadić je tokom gostovanja u emisiji “Utisak nedjelje” na Novoj S izjavio da bi se drugačije ponašao da nije bio predsjednik Srbije.

– Ne mogu da kažem da je Srebrenica genocid jer bih kao predsjednik doveo do toga da plaćamo reparaciju Bosni i Hercegovini. Da nisam bio predsjednik Republike, mogao bih drugačije da se ponašam – izjavio je Boris Tadić.

Tadić je objasnio da on ne može da kaže da je u pitanju zločin genocida dokle god BiH javno ne obustavi proces u Haškom tribunalu.

– Mogu da, kao predsjednik Srbije, budem pozvan kao svjedok i moje svjedočenje može da bude kritično važno za osudu Srbije kao zemlje koja je izvršila zločin genocida u Srbenici. Na osnovu toga bi Srbija morala da plaća reparaciju od nekoliko stotina milijardi. Ja svakako nisam naivan čovjek koji će to uraditi. Da sam kojim slučajem oslobođen te uloge predsjednika Republike, mogao bih drugačije da se ponašam. Ali sam učinio ovo i učinio akt izvinjenja u Srebrenici i opet bih to uradio – pojasnio je bivši predsjednik Srbije.

– Hvala Bogu što Boris Tadić više nije predsjednik Srbije – odgovorio mu je lider Dveri.

OPŠTA ŠORKA U “UTISKU NEDELJE”!

Tadić: “Ne mogu da kažem da je Srebrenica genocid jer bih kao predsednik doveo do toga da plaćamo reparaciju BiH! Da nisam bio predsednik Republike, mogao bih drugačije da se ponašam!”

Boško: “HVALA BOGU ŠTO BORIS TADIĆ NIJE PREDSEDNIK SRBIJE!” pic.twitter.com/bm5jb5nQob

— Detektor laži (@LaziDetektor) January 23, 2022