Home Novosti BiH Tegeltija “potopio” Dodikovu strategiju: Ako imalo držiš do sebe…

Tegeltija “potopio” Dodikovu strategiju: Ako imalo držiš do sebe…

Dodik je svoj veto nastojao opravdati ekonomskim argumentima

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik “ubi se” pojašnjavajući članovima Narodne skupštine RS zašto bi trebali podržati njegov veto na odluku o početku pregovora o trgovinskoj saradnji sa Velikom Britanijom. Kao malo kada, Dodik pokušava koistiti racionalne razloge, bez obzira na to koliko su mu “jaki” argumenti. Govori o napalti carina, o šteti po budžet RS…, uglavnom o ekonomskim kategorijama.

A onda njegov savjetnik Milan Tegeltija jednim komentarom sruši sve što je Dodik za govornicom “gradio” i zahtjev člana Predsjedništva BiH svede na ličnu osvetu. Doduše, u poruci ne kaže da je Dodik pokrenuo proceduru iz lične osvete, ali poziva članove NSRS da se oni svete Velikoj Britaniji zbog odnosa prema Dodiku.

– Ako imalo držiš do sebe i dostojanstva svog naroda, ako neka zemlja uvede sankcije tvom predsjedniku (volio ga ili ne to je izborna volja tvog naroda), to ne može ostati bez odgovora.Velika Britanija je uvela sankcije predsjedniku Republike Srpske i srpskom članu predsjedništva BiH, napisao je Tegeltija.