Home Novosti BiH Pogledajte šta je Željko Komšić rekao o Mijatoviću, odmah se oglasio i...

Pogledajte šta je Željko Komšić rekao o Mijatoviću, odmah se oglasio i Vojin!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić gostovao je sinoć u emisiji Polis na televiziji Sarajevo.

U jednom trenutku ga je voditeljica upitala kakvo mišljenje ima o Vojinu Mijatoviću i njegovim šansama na izborima.

“Ja bih volio da vam mogu reći da ima šanse. Nisam siguran iskreno da vam kažem poznavajući stanje duha u Republici Srpskoj.

Ali ono što Vojin Mijatović radi je ljudi jedan proces koji je beskrajno vrijedan za Bosni i Hercegovinu. On pravi nešto što bi trebalo da naraste u veliku ideju i u RS. A ne da se samo mi dičimo ovdje kako nam je stalo do Bosne i Hercegovine.

Ako on uspije u onome što radi svi ćemo imati koristi pa i mi ovdje u Sarajevu. I zato ga podržavam i zato mislim da radi dobre stvari”, kazao je između ostalog Komšić.

Nakon njegovog gostovanja oglasio se i Mijatović, a njegovu poruku sa Facebooka prenosimo u cijelosti. Na dnu teksta možete pronaći i video izjavu Komšića.

“ŽELJKO KOMŠIĆ O MENI

Hvala na podršci, hvala na mišljenju, toliko više jer dolazi od čovjeka koji je tri mandata predsjednik BiH i koji će nakon oktobra još četiri godine biti predsjednik države.

Građanska BiH sa jednim predsjednikom, sa Vladom BiH, sa prosječnom platom od 5000 KM i prosječnom penzijom od 2000 KM je i Željkov i moj politički cilj.

U takvoj BiH nema mjesta za mnoge političke parazite koji danas postoje samo zbog lažne konstitutivnosti, entitetskih raspodjela, supljih etnonacionalnih zaštita, zbog kojih su građani BiH tužni i siromašni.

Samo građanska BiH, a do tada konstitivni paraziti samo lajte i lažite”, napisao je Mijatović priloživši video.

Pogledajte.

Previous articleTegeltija “potopio” Dodikovu strategiju: Ako imalo držiš do sebe…
Next articleVeliki poraz za lidera SNSD-a Milorada Dodika je nastupio: Za njegov veto u NSRS nije bilo dvotrećinske većine
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.