Home Novosti BiH To je jedna katastrofa / Vesna Pusić: Taj Čović ide veliča RS...

To je jedna katastrofa / Vesna Pusić: Taj Čović ide veliča RS i Dodika, tu tvorevinu koja je nastala na samom zločinu…

Nema sumnje da su ta tri etnička lidera koja su tamo od pamtivijeka završila svoj posao, i da je toga dosta…

– To je jedna katastrofa. Nema sumnje da su ta tri etnička lidera koja su tamo od pamtivijeka završila svoj posao, i da je toga dosta, i što se naše vanjske politike tiče i zarobljenosti tom činjenicom, ali i što se te sirote BiH tiče, pa ako hoćete i tih jadnih Hrvata tamo koji su od te brige desetkovani u 30 godina, poručila je bivša ministrica vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić.

– Vjerovatno većina misli, nemojte nas više paziti, čuvati pustite nas na miru da živimo i pronađemo neki način mirnog života s našim susjedima, dodala je Pusić.

Pusić, kako prenose Vijesti.ba, dodaje da “Čović ide i veliča RS i Dodika, tvorevinu nastalu na samom zločinu”.

– Da ne govorim o tome da taj Čović ide veliča RS i Dodika, tu tvorevinu koja je nastala na samom zločinu. Svi sad smatraju da oni bolje komuniciraju jer su etnički homogeni, čak i ekonomski podaci pokazuju suprotno. Međutim u BiH postoje zameci stranaka koje se obraćaju građanima bez obzira na etnicitet. Naravno da u svim rješenjima morate poći od sadašnjosti, od realnih okolnosti, ali se mora pronaći način kako da se u dogledno vrijeme garantiraju i kolektivna prava, smatra Pusić i dodaje:

“Nema moderne države da nije građanska. Konačni cilj mora biti građanska država i to mora biti ugrađeno u taj Zakon i Ustav”.