Home Novosti TRI PRSTA U ZRAKU, PA HLADAN TUŠ U BEČU: Dodikovu „dobru prezentaciju...

TRI PRSTA U ZRAKU, PA HLADAN TUŠ U BEČU: Dodikovu „dobru prezentaciju Republike Srpske u Austriji“ pokvario Hercegovac…

Podsjetimo, fudbalski klub Borac izgubio je od bečke Austrije u prvom meču drugog kola kvalifikacija Konferencijske lige.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, sinoć je bodrio banjalučki Borac u prvom meču drugog pretkola Lige konferencije protiv Austrije, dižući tri prsta u zrak.

“Večeras su prikazali dobru igru i pored primljenog gola u zadnjem minutu. Ovo je bila i dobra prezentacija Republike Srpske u Beču. Hvala fudbalerima i navijačima na tome”, naveo je sinoć Dodik na Twitteru.

Podsjetimo, fudbalski klub Borac izgubio je od bečke Austrije u prvom meču drugog kola kvalifikacija Konferencijske lige.

Pobjedonosni gol za Austriju dao je napadač bh. korijena Haris Tabaković u 94. minuti utakmice.

Tabaković, naime, vuče korijene iz Hercegovine, a majka i otac su mu iz Stoca. Harisov otac Esad Tabaković rodom je iz Dubrava kod Stoca, a i majka Jasna, djevojački Sadžak, također je Stočanka.

Haris je rođen u Grenchenu u Švicarskoj, 20. juna 1994. godine, a kako saznaje “Slobodna Bosna”, postojala je i obostrana želja da talentirani napadač bh. korijena obuče dres reprezentacije BiH.

(SB)