Home Novosti BiH Turneja Dodikove peticije po bh. entitetu RS: Kao zmija noge krije koliko...

Turneja Dodikove peticije po bh. entitetu RS: Kao zmija noge krije koliko je prikupio potpisa, a njegovo hapšenje želi 48.000 ljudi!

Stanovnici opštine Kostajnica također će danas na gradskom trgu moći da potpišu peticiju, a potpisivanje je počelo i u Brodu pod sloganom “Branimo istinu, ne damo Srpsku”.

Dopune Krivičnog zakona BiH koje je donio visoki predstavnik Valentin Inzko objavljene su u Službenom glasniku BiH pa je negiranje genocida od danas i zvanično kažnjivo. No, Dodikova peticija o odbacivanju Inzkove odluke nastavlja svoju “turneju” po RS-u.

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a peticiju je sa sobom nosio i na koncert u Čelincu gdje su je građani mogli potpisati, a danas nastavlja svoj put.

Tako će građani će danas na dva štanda u Šamcu moći da potpišu peticiju protiv odluke odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne dopune u Krivičnom zakonu BiH. Predsjednik Opštinskog odbora SNSD Šamac Savo Minić pozvao je sve građane na potpisivanje peticije.

Stanovnici opštine Kostajnica također će danas na gradskom trgu moći da potpišu peticiju, a potpisivanje je počelo i u Brodu pod sloganom “Branimo istinu, ne damo Srpsku”.

Nebojša Vukanović ranije je izjavio da ima informacije kako je peticija doživjela debakl, te kako je samo nekoliko stotina građana potpisalo peticiju. Organizator potpisivanja peticije nije se oglašavao u vezi broja ljudi koji su dali svoju podršku odbacivanju Inzkove odluke.

Sa druge strane, zaključno sa objavljivanjem ovog teksta, peticija pod sloganom “Želimo da Milorad Dodik bude uhapšen i procesuiran” dosad je prikupila nešto više od 48.000 potpisa.

Previous articleVUČIĆEV POTRČKO PROKLJUČAO: “Republika Srpska je u pravu, ona brani SVOJ OPSTANAK, zločin u Srebrenici ne može biti opravdanje za…”
Next articleKad hiljadu Hrvata zapjeva “Bosno moja”: Pogledajte snimak koji kruži društvenim mrežama
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.