Home Novosti U BEOGRADU ĆE POLUDITI: Stigla velika američka donacija za kosovsku vojsku

U BEOGRADU ĆE POLUDITI: Stigla velika američka donacija za kosovsku vojsku

Premijer Kosova Albin Kurti učestvovao je u ceremoniji primopredaje 55 vojnih oklopnih vozila (ASV), donacije Sjedinjenih Američkih Država Kosovskim bezbjednosnim snagama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na svečanosti koju su organizovali Ministarstvo odbrane i Generalštab Kosovskih bezbedonosnih snaga u kasarni “Adem Jashari“ u Prištini, govorili su predsjednica Kosova Vjosa Osmani-Sadriu i premijer Kurti, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Kurti je u ime Vlade izrazio iskrenu zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na njihovoj stalnoj i neprestanoj podršci razvoju odbrambenog sistema Kosova.

“Na putu rasta i razvoja naše vojske, izuzetno važnu ulogu igra naš nezamjenljivi strateški partner, Sjedinjene Američke Države”, rekao je premijer Kurti i naglasio da Sjedinjene Države zajedno sa drugim partnerskim zemljama nastavljaju da budu saradnici aktivni u svakoj fazi razvoja i modernizacije Kosovskih bezbjednosnih snaga.

Podrška američkim oklopnim vozilima Kosovskim bezbjednosnim snagama, prema rečima premijera Kosova, samo je jedno od mnogih područja u kojima Sjedinjene Države značajno doprinose odbrani i bezbjednosti zemlje.

Previous articleErdogan nakon povratka u Tursku otkrio šta je rekao Predsjedništvu Bosne i Hercegovine: Napravit ćemo ovaj korak s hairom
Next articlePoruka iz Srebrenice: “Nikada nećemo odustati od istine”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.