Home Archive U Potočarima djeci podijeljeno 400 novogodišnjih paketića

U Potočarima djeci podijeljeno 400 novogodišnjih paketića

Udruženje ‘Podrinje’ na čelu sa Azmirom Husićem je finansijer svih hiljadu paketića za djecu iz Podrinja

U prostorijama MFS EMMAUS u Potočarima (Srebrenica) danas je upriličen prigodan program za djecu osnovne škole iz Srebrenice, Potočara i Bratunca. Više od 400 djece je obradovano novogodišnjim paketićima, javlja Anadolu Agency (AA).

-Udruženje ‘Podrinje’ na čelu sa Azmirom Husićem je finansijer svih hiljadu paketića za djecu iz Podrinja. Mi smo partneri, samo u realizaciji pružili smo podršku. Sakupili smo što više školaraca na jednom mjestu kako bi ih obradovali paketićima – rekao je Elvedin Škrebo, pomoćnik direktora MFS EMMAUS koji dodaje da će u Srebrenici, Bratuncu i Zvorniku biti obradovano paketićima hiljadu djece:

“Podijelili smo više od 400 paketića djeci u Srebrenici, to su uglavnom školarci, ali ima i manjih. Ukupno danas i sutra na području Srebrenice, Bratunca i Zvornika bit će obradovano hiljadu djece”.

Azmir Husić, predsjednik udruženja “Podrinje” kaže da su djeca iz Srebrenice, Bratunca i Zvornika “heroji Bosne i Hercegovine”.

-Zaista je to tako. Sva djeca s ovog kraja su heroji Bosne i Hercegovine. Drago nam je da smo ih mogli obradovati paketićima. Lijepo je vidjeti veliki broj djece na jednom mjestu – istakao je Husić koji je dao i jedno obećanje djeci:

“U narednom periodu kada bude igrala fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine mi ćemo ovoj djeci omogućiti da odu na utakmicu, organizovat ćemo autobuse i sve što je potrebno kako bi djeca uživala i osjetila radost”.

Izvor: Anadolija