Home Archive U SRBIJI I DALJE HUMANIZUJU BALKANSKOG KRVNIKA: Zločinac Karadžić za srbijanske medije...

U SRBIJI I DALJE HUMANIZUJU BALKANSKOG KRVNIKA: Zločinac Karadžić za srbijanske medije istakao zabrinutost za budućnost svijeta

Još se nisu stišali komentari na skandalozni tekst “New York Timesa” o Radovanu Karadžiću koji praktikuje liječenje energijom, a osuđenom ratnom zločincu pružena je još jedna prilika da se oglasi u javnosti.

Karadžić je dao intervju za beogradske Novosti u kojem je izrazio “zabrinutost za budućnost čovječanstva”.

“Poslije sljedećeg rata neće imati ko da pregovara”, poručuje Karadžić i iznosi svoje dobro poznate teze o “Srbima kao žrtvi novog svjetskog poretka”.

Tako je bivši lider SDS-a rekao da “Srbi nisu cilj novog imperijalizma, već prije svega usputna žrtva, zbog geopolitičkog položaja, i djelimično zbog pravoslavlja”.

“Naša kriza je obnovila naše lokalne antagonizme, ali ne sasvim u korist onih na čiju stranu je Zapad stao. Kako inače objasniti podršku Zapada teokratskoj i fundamentalističkoj SDA, umjesto drugim, sekularnim muslimanskim strankama, koje su za muslimane mogle postići mnogo više? U Srbiji jedna sekularna, pretežno muslimanska stranka čini mnogo za svoju populaciju, kao i stranka Mađara u Srbiji, koja više nije radikalna, i obezbjeđuje sreću svome stanovništvu, postižući sve što je moguće i pravedno. I kakvoj se opasnosti izlažu Kosovo kao NATO baza, i male eksjugoslovenske državice kao uzdanice NATO-a na Balkanu? Misliti po analogijama, da će budući svijet i sukobi da se odvijaju kao oni prethodni – kratkovido je, a napadi na Srbe samo upozoravaju druge moćne zemlje, koje pripremaju protivigru. Anglosaksonski svijet neizbježno silazi sa trona ovoga svijeta, i upotrebljava stare imperijalne alate iz 19. vijeka, koji više ne vrijede, a pritom gubeći prethodno beskrajno prijateljstvo i odanost Srba”, rekao je osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić u intervjuu za Novosti.

(SB)