Home Novosti BiH U ZNAK PROTESTA PROTIV IZBORA KOMŠIĆA: HDZ-ov ministar u dresu BiH za...

U ZNAK PROTESTA PROTIV IZBORA KOMŠIĆA: HDZ-ov ministar u dresu BiH za skupštinskom govornicom

Na današnjoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije, dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi obratio se zastupnicima govorom koji je izazvao zanimanje novinara i javnosti.

Ministar Opsenica ističe da je ova dres nosio na utakmici između reprezentacije liječnika BiH i reprezentacije liječnika Svijeta, koja je bila uvertira za utakmicu između reprezentacije BiH i Svijeta 200. godine na Koševu.

” Na desnom boku, u ovom dresu s brojem 2 igrao sam za nogometnu reprezentaciju liječnika BiH i s ponosom branio njene boje i čast. I to ću činiti i dalje”.

Nakon otga Opsenica je indirektno otkrio da je njegov stajling zapravo protest protiv izbora Željka Komšića u Predsjedništvo:

“Ne želim govoriti o promjenama Ustava, borbi protiv korupcije, vladavini prava, euroatlantskim integracijama, upitniku EU i kandidacijskom statusu jer moje obraćanje nema nakanu izazivati političke polemike nego kao predstavnik hrvatskog naroda želim izraziti žaljenje što u ovoj napaćenoj zemlji izbori, napokon, nisu bili slobodni, pravični i demokratski, kako bi se osiguranjem narodnog legitimiteta mogla uspostaviti pravično organizirana institucionalna arhitektura i odnosi temeljeni na jednakosti građana i ravnopravnosti konstitutivnih naroda.

Što reći, nego:

„Bože, oprosti im, jer ne znaju što čine”, istakao je HDZ-ov ministar u svom obraćanju.