Home Novosti BiH UVRIJEĐENI DODIK ODGOVORIO SCHMIDTU: “On BiH vidi kao šumu u kojoj je...

UVRIJEĐENI DODIK ODGOVORIO SCHMIDTU: “On BiH vidi kao šumu u kojoj je on lovac!”

Riječi visokog predstavnika očigledno se nisu dopale lideru SNSD-a koji mu je danas poručio da je sebi daje ulogu “lovca”.

Govoreći sinoć u programu Federalne televizije, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt komentarisao je i ponašanje lidera SNSD-a Milorada Dodika.

“Gospodina Dodika poznajem već 15 godina i mogu mu samo preporučiti da traži razgovor, a da ne baca oko sebe verbalnim uvredama. Gospodin Dodik dolazi u fazu da ga ljudi neće shvatiti ozbiljno. Neka se on brine o svojoj zemlji, o RS i BiH, a međunarodna zajednica neka ne bude njegova briga. Inače, kakav je to nivo rasprava, čemu to? Isto kao drvosječa u šumi se ponaša. Od čovjeka koji obnaša takvu funkciju kao gospodin Dodik, očekujem da se ponaša ozbiljno, da bude seriozan, pristojan i da se tako odnosi prema svojim političkim protivnicima i prema meni. I želim mu to jasno i reći i poručiti”, rekao je Schmidt.

Ove riječi visokog predstavnika očigledno se nisu dopale lideru SNSD-a koji mu je danas poručio da je sebi daje ulogu “lovca”.

“Kvalifikacije koje je Christian Schmidt iznio na moj račun govore kako on vidi BiH. Vidi je kao šumu u kojoj sebi daje ulogu lovca. A mi pričamo o kandidatskom statusu. Zvuči kao vic, zar ne?!”, kratko je odgovorio Dodik.

Previous articleScholz iz Beograda poslao Vučiću jasnu poruku o Bosni i Hercegovini
Next articlePOSLJEDNJA OPOMENA KANCELARA SCHOLZA: “Svi se moraju suprotstaviti pospješivanju secesionističkih tendencija u BiH i ugrožavanju njene budućnosti!”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.