Home Novosti (VIDEO) Milojko Pantić: Srpska historija je lažna, Dobrica Ćosić je rekao ‘Sve...

(VIDEO) Milojko Pantić: Srpska historija je lažna, Dobrica Ćosić je rekao ‘Sve sam izmislio’

Poznati sportski komentator i novinar Milojko Pantić jedan je od rijetkih Srba koji otvoreno kritikuje velikosrpske mitove. U emisiji „Intervjui” medijske kuće „Centar”, Pantić je opisao kako je Dobrica Ćosić priznao da je sve izmislio u svojim knjigama.

“Dobrica Ćosić, tzv. otac nacije je pred smrt rekao da je njegov najčuveniji roman po kojem je i nazvan ocem nacije, a to je ‘Vreme smrti’, roman u kojem on opisuje pogibiju srpskog naroda u Prvom svjetskom ratu 1914. godine, Dobrica Ćosić je rekao: ‘Sve sam izmislio, sve je bila moja želja da prikažem srpski narod onakvim kakvim sam ga ja zamišljao, a to što sam ja opisao, to je sve bila moja mašta, to je sve bila laž, to nije bila istina-od vojskovođa do običnih vojnika.

Ako to jedan pisac Dobrica Ćosić otkrije na kraju onda možete misliti koliko je ljudi zavedeno time. Ja sam prvi, ja znam pola romana ‘Deobe’ Dobrice Ćosića, dvadeset strana znam napamet. Ja sam 91. bio zaveden isto tako tima da smo neka posebna nacija da je stvarno cijeli svijet protiv nas”, rekao je Pantić.

(Snimak ove izjave pogledajte na linku ispod od 29:10.