Home Novosti BiH Vijest koja se neće svidjeti Dodiku / Vučić potvrdio da se uskoro...

Vijest koja se neće svidjeti Dodiku / Vučić potvrdio da se uskoro sastaje sa Schmidtom, pa poručio Džaferoviću da se “ne igra sa vatrom”

Srbijanski predsjednik je danas na Bledu novinarima potvrdio da će u skorije vrijeme vidjeti i porazgovarati sa Christianom Schmidtom

Srbijanski predsjednik, Aleksandar Vučić, potvrdio je danas novinarima u Sloveniji da će se uskoro sastati i obaviti razgovor sa novi visokim predstavnikom u BiH, Christianom Schmidtom.

– Uskoro ću ga vidjeti i razgovarati sa njim, rekao je Vučić novinarima na Bledu.

Nakon ovih informacija biće zanimljivo kako će na to reagovati Milorad Dodik, koji zajedno sa svim srpskim političkim predstavnicima u BiH ne priznaje legitimitet Christiana Schmidta kao novog visokog predstavnika u našoj zemlji.

Nakon potvrde sastanka sa Schmidtom, Vučić je upitan da prokomentariše jučerašnje izjave člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića, koji je Schmidta pozvao da smijeni Milorada Dodika.

Vučić je na to pitanje istakako kako “neki ljudi” (misleći na Džaferovića) ne mogu razumijeti koliko je to “neodgovorno, opasno i koliko je to igranje vatrom”, te je dodao da je zadovoljan Schmidtovom reakcijom na Džaferovićev poziv.

– Za nas je važno i dobro je da je reagovao na takav način, da nije poslušao besmislene zahtjeve, zaključio Vučić.