Home Novosti BiH VOJIN MIJATOVIĆ OGOLIO SVE DO KRAJA: „SDA-u kratka poruka – poraženi ste...

VOJIN MIJATOVIĆ OGOLIO SVE DO KRAJA: „SDA-u kratka poruka – poraženi ste na izborima u FBiH, porazili smo vas na izborima i u RS-u…“

“Odluke će donijeti oni koji su vam tu sreću i blagostanje donosili svih ovih 27 godina, poručio je Mijatović.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH oglasio se nakon brojnih napada na Pokret za Državu.

-27 godina prelijepog života i prosperiteta, 27 godina harmonije i ekonomskog razvoja srušiće Pokret za državu.

Oni su Dodikovi, plaćenici, prodali su državu zbog fotelja, oni Bošnjaci, Srbi i Hrvati su već presuđeni, bez prava na završnu riječ, bez prava na odbranu, bez prava na svoj stav i mišljenje, samo se čeka koliko će dželata biti i koja će kazna biti.

Mi trebamo sageti glavu uraditi šta nam narede, izvinuti se svima koja nas godinama gaze, vrijeđaju, omalovažavaju. Mi nemamo pravo da postojimo.

Koliko mora biti licimjerja i reći da sudbina BiH zavisi od 5 glasova od 83.

SDA-u kratka poruka poraženi ste na izborima u FBiH, porazili smo vas na izborima i u RS-u, o vama ću u detalje kada se ovo sve završi.

Sahranjujete Pokret kako bi pokušali da razvalite koaliciju 8-orke i HDZ-a i kako bi izbjegli odlazak u opoziciju koji vam je siguran.

Razvaljujete sve jer ne znate kako da namirite stotine vaših gladnih funkcionera kojima se izmakla stolica po prvi put u životu. Pokret postoji i bez vas i postojaće.

NS-u kratka poruka, rekli ste da HDZ možda možete progutati, ali da sa SNSD-om nećete u koaliciju. HDZ je bio vrlo jasan na državnom nivou SNSD je partner, nemojte od nas praviti alibi, donesite odluku preko svojih leđa, a ne preko naših, jednom imajte kičmu u životu.

SDP BiH će na svojim organima donijeti odluku, donosile su se odluke i u težim momentima pa tako će i sada.

Sve medije molim za strpljenje, ovu utakmicu igraćemo do posljednjeg minuta, bez senzacija, bez šizofrenije, uz sve pritiske i teret koji se sa tonom licimjerja nameću.

Onima koji misle da sam ja ili bilo ko iz Pokreta Dodikovi, molim vas da mi se nikad više u životu ne obratite. Jedna je stvar sigurna, odluka će biti po našim principima i nahođenju, nikakav pritisak neće uticati na našu odluku, a uvjeravam vas da mi nećemo plaćati fakturu za 27 godina s*anja u kome ste svi podjednako učestvovali.

Dodik je ogroman problem za ovu zemlju, ali sigurno nije jedini, ovoj zemlji će biti puno bolje kad Dodik ode ali i mnogi vi sa njim, Dodika sigurno nećemo spašavati ali nećemo ni vas, to vas uvjerevam.

I na kraju onima koji ne shvataju, sav ovaj cirkus je zbog opšteg rata ko će biti vlast na nivou FBiH i države, mi smo samo odličan alibi svima koji nemaju hrabrosti da prihvate poraz sa jedne strane ili da preuzmu odgovornost za buduće koalicije sa druge strane

Ne interesuje ni jedne ni druge šta će biti sa Pokretom ni sa svima nama kada ispune svoje ciljeve, kada se formira vlast na svim nivoima više niko ni ovo ni nas neće spomenuti.

Građanima ove zemlje jasna poruka – 27 godina živite u sreći i blagostanju, jedno vas uvjerevam – ja neću biti taj koji će kvariti tu sreću i blagostanje, odluke će donijeti oni koji su vam tu sreću i blagostanje donosili svih ovih 27 godina, poručio je Mijatović.

(SB)