Home Novosti Vučić i patrijarh Porfirije se “dogovorili” da grade spomenik u BiH, definicija...

Vučić i patrijarh Porfirije se “dogovorili” da grade spomenik u BiH, definicija namjene SVE GOVORI

Vučić je istakao da Srbija i SPC čine to “da sećanje na srpsko ime i prezima ne bude zatrto” i naglasio da su se on i Porfirije tokom sastanka čuli i sa Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) dogovorili su na današnjem sastanku da će u Donjoj Gradini u Bosni i Hercegovini biti izgrađeno “svesrpsko svetilište”, odnosno memorijalni centar u znak sećanja na žrtve koncentracionog logora Jasenovac “i sve druge Srbe stradale u zločinima počinjenim na teritorijama koje nisu pod kontrolom srpskog naroda”, javlja Anadolu Agency (AA).

Vučić je istakao da Srbija i SPC čine to “da sećanje na srpsko ime i prezima ne bude zatrto” i naglasio da su se on i Porfirije tokom sastanka čuli i sa Miloradom Dodikom, članom Predsedništva BiH.

Naveo je da će biti uložen “veliki novac”, pri čemu će Srbija dati 80 odsto a ostalo bh. entitet Republika Srpska.

Porfirije je istakao da je riječ svetilište prava koja opisuje mjesto stradanja u Jasenovcu, navodeći da se pamćenje nikad neće pretvoriti u zlopamćenje, i da se u tamošnjem srpskom manastiru “stalno uzdiže molitva za mir i dobro među ljudima”.

Patrijarh je rekao da su se oni koji su činili monstruozne zločine u Jasenovcu, “ispisali iz svakog naroda” i da “ne pripadaju ljudskom rodu”.

(SB)

Previous articleZBOG DODIKA, IPAK DOLAZAK LIDLA POD ZNAKOM PITANJA: “Ukoliko ne volite Nijemce, onda, sigurno, ne trebate ni…”
Next articleJELENA TRIVIĆ PISALA BAKIRU IZETBEGOVIĆU: “Jesu li Srbi pokvareni, da ih treba popravljati?”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.