Home Novosti VUČIĆA OBUZELA PANIKA: “Komplikuju se stvari oko Kosova i Republike Srpske”

VUČIĆA OBUZELA PANIKA: “Komplikuju se stvari oko Kosova i Republike Srpske”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je u nedjelju 7. februara da se “komplikuju stvari” oko Kosova i Republike Srpske”.

On je pozvao Srbe na Kosovu da glasaju za Srpsku listu na izborima 14. februara, navodeći da je važno da imaju svoje predstavnike u “privremenim organima vlasti” koje bi kako je rekao, “mogle da drže sigurnu i čvrstu vezu sa svojom Srbijom”.

Komentarišući izjavu bivšeg kosovskog premijera i lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja o ujedinjenju svih Albanaca, Vučić je kazao da je Haradinaj “veoma opasan čovjek” koji ne laže kada govori o ujedinjenju Kosova i Albanije.

“Oni sve vrijeme idu s tim, samo je pitanje kad će doći do zida”, kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Pančevu, gdje je prisustvovao prikazu sposobnosti dijelova jedinica Vojske Srbije (VS).

Dodao je da mu Haradinaj “drugi put” prijeti rušenjem s vlasti, i da je to prvo, kako se izrazio, “obećao” do Svetog Nikole 2019. kad su bili protesti u Beogradu.

“Uvijek je to moguće, Haradinaj je ozbiljan političar i veoma opasan čovjek, u svakom smislu. Suviše sam mali da bih mogao da se suprotstavim svima u okruženju ili najvećoj svjetskoj sili koja od nas zahtjeva međusobno priznanje, ali sam dovoljno veliki da ne učestvujem u ponižavanju sopstvenog naroda ili u rušenju sopstvene države”, kazao je Vučić.

Vučić je dodao i da je Srbija spremna na dijalog, pod pokroviteljstvom EU, poštujući stav i SAD, ali i Rusije i Kine, ali i, kako je rekao, sebe.

“Da dozvolim da Srbiju ponižavaju i da dozvolim da neko Srbiji uzme sve, a da za to ne dobije ništa sem tapšenja po ramenu, ja to neću da radim. Ali neću ni da lažem narod i da kažem da će situacija biti lakša. Biće sve teža. Jer su njihovi sukobi u svjetskim okvirima sve teži”.

(SB)

Previous articleVUČIĆ ODGOVORIO NA BIDENOVO PISMO KOJE JE ZATRESLO SRBIJU: “Jasno je da će kompletna spoljno-politička američka atmosfera ići u tom pravcu”
Next articlePRIJEDLOG IMENOVANJA ULICE PO ZLOČINCU MLADIĆU RAZBIJESNIO GRADONAČELNIKA PODGORICE: “Dok se posipamo pepelom i…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.