Home Novosti VUČIĆEV REŽIM U ŠOKU; BEOGRADSKI MEDIJI GRME: “Počinje ofanziva na Republiku Srpsku,...

VUČIĆEV REŽIM U ŠOKU; BEOGRADSKI MEDIJI GRME: “Počinje ofanziva na Republiku Srpsku, predvodit će je EVROPSKA SILA a pomagat će joj Biden”

Intervju visokog predstavnika Valentina Inzka koji je dao za Federalnu televiziju i u kojoj je istakao da se “može očekivati jače angažiranje međunarodne zajednice na sređivanju stanja” u BiH izazvao je niz reakcija u Srbiji.

Tako danas srbijanski tabloid “Alo”, blizak režimu Aleksandra Vučića, donosi tekst aramantnog naslova “INCKO POTVRDIO! Misija – uništiti Srbe! Počinje ofanziva na Republiku Srpsku, predvodiće je evropska sila a pomagaće joj Bajden!”

“Alo” ponavlja stav Inzka da se može očekivati jače angažovanje međunarodne zajednice na sređivanju stanja”, te dodaju da je najavio kako će posebnu ulogu u tome imati Njemačka.

“Alo” podsjeća i na najave da će Christian Schmidt biti novi visoki predstavnik u BiH, te postavljaju pitanje “Da li će Srbi moći da se odupru napadima Nemačke i Bajdena?”, naglašavajući stav Inzkoa da je potrebna robusna polika međunarodne zajedice u BiH.

(SB)

Previous articleNAPAD NA PSIHIČKI INTEGRITET I SPOKOJSTVO TETKE SUPRUGE MINISTRA: Pogledajte kako je genijalni Zoran Kesić u nekoliko sekundi rasturio Vulina i Vučića
Next articleŠindler iz BiH pao u zaborav: Srpski policajac spasio je brojne Bošnjake
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.