Home Novosti BiH ZA ŠTA SE TO SPREMA VOŽD IZ LAKTAŠA: Dodik ubrzao izgradnju svoje...

ZA ŠTA SE TO SPREMA VOŽD IZ LAKTAŠA: Dodik ubrzao izgradnju svoje vile u Banjoj Luci, nada se da će mu to pomoći u…

Dodik nikada nije živio u Banjoj Luci, već na imanju u Bakincima, selu kod Laktaša, na kojem ima izgrađene tri vile.

Milorad Dodik ubrzao je radove na svojoj vili u Banjoj Luci, koju gradi na rubu parka “Mladen Stojanović”, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

-Vilu gradi na kraju slijepih uličica Bože Varićaka i Jank. Od aprila ove godine, kada sam prvi put objavio fotografije gradilišta Dodikove najnovije Vile, koja se gradi od kože sa leđa naroda, radovi su iz zemlje došli do dva sprata.

Međutim, Dodik nije zadovoljan brzinom gradnje Vile, pa se nedavno fizički obračunao sa navodnim investitorom; Ono što je interesantno, ni navodni investitor mu u tom šaketanju nije ostao dužan, piše Vasković.

Kako god, stvari su se nekako smirile, pa je, nakon razmjene udaraca, nastavljeno sa gradnjom objekta.

Vila će, već sam ranije objavio, prema mojim izvorima bliskim Dodiku, imati tri sprata; Odnosno, podrum, prizemlje i tri sprata.

U podrumu će biti izgrađeno košarkaško igralište, da bi Dodik mogao da koji put ubaci loptu u koš, tvrdi Vasković.

Dimenzije košarkaškog terena su 28×15 metara; To je igralište koje mora biti udaljeno dva metra (sa svake strane) od bilo koje barijere, među kojima su i klupe za rezervne igrače.

Praktično to znači da će podrum biti ukupno 510 m2. Toliko će, u najmanjem, biti i prizemlje i sva tri sprata, pa se dođe do računice kako Dodik gradi kuću od, najmanje, 2.040 m2 upotrebljive površine.

Nije loše za nekog sa platom od svega 5.000 KM. Naravno, kuća se ne gradi na Dodikovo ime.

Dodik nikada nije živio u Banjoj Luci, već na imanju u Bakincima, selu kod Laktaša, na kojem ima izgrađene tri vile. Konačno je odlučio da se preseli u Banju Luku, vjerujući da će mu to donijeti poboljšanje rejtinga koji je u slobodnom padu.

-Dodik je zaista optimista kada je počeo ovaj najnoviji građevinski poduhvat otetim narodnim novcem, jer je već sada jasno da on u političku penziju odlazi najkasnije u oktobru iduće godine; Jasno je i da političku “penziju” neće provoditi u regionu, već na teritoriji Rusije ukoliko uspije da pobjegne, piše Vasković.