Home Novosti BiH „ZA TAKVE LJUDE U HRVATSKOJ NEMA MJESTA; ON JE SRPSKI NACIONALISTA…“: Burne...

„ZA TAKVE LJUDE U HRVATSKOJ NEMA MJESTA; ON JE SRPSKI NACIONALISTA…“: Burne reakcije političara nakon sastanka Dodika s Milanovićem, pogledajte za šta ga sve optužuju…

„ZA TAKVE LJUDE U HRVATSKOJ NEMA MJESTA; ON JE SRPSKI NACIONALISTA…“: Burne reakcije političara nakon sastanka Dodika s Milanovićem, pogledajte za šta ga sve optužuju…

U nastavku pogledajte šta o Dodiku misle političari u susjednoj Hrvatskoj.

Predsjednik RH Zoran Milanović prekjučer se na Hvaru sastao s predsjednikom bh. entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom. Ni dva dana poslije sastanka ne stišavaju se reakcije.

Ured predsjednika RH izvijestio je da se Zoran Milanović na Hvaru sastao s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom. Razgovarali su o aktuelnoj situaciji u BiH te odnosima te države s Hrvatskom.

“Gospodin Dodik informirao je predsjednika Milanovića o razgovorima i procesima kojima se pokušava riješiti institucionalna i politička kriza u BiH, pri čemu su se složili kako je to nužno kako zbog dobrobiti sva tri naroda u BiH, tako i zbog ubrzavanja europskih integracija BiH”, saopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Milorad Dodik sastanak je komentirao na Twitteru te istaknuo kako mu je rečeno da Hrvatska podržava dogovor političkih predstavnika triju naroda u skladu s dejtonskim sporazumom.

“Legitimno predstavljanje u institucijama BiH nužno je za njihovo nesmetano funkcioniranje kao i za ubrzavanje europskih integracija”, napisao je Dodik na Twitteru.

Nakon Hvara – Dodik je odletio u Srbiju njihovim državnim helikopterom gdje je u društvu Aleksandra Vučića gledao vojne vježbe. Vučić je tada izjavio da ne zna na kojem je otoku Dodik bio – jer se “u tamo neke otoke ne razumije”.

– Mislim da se zapravo u svojoj izjavi ponovno, po drugi puta nasmijao predsjedniku Milanoviću, rekao je Damir Habijan, HDZ.

U HDZ-u smatraju da treba razgovarati, ali i da predsjednik ima dužnost građanima objasniti zašto je zvao Dodika na Hvar.

– Očekujem da nam pojasni taj dio jer mislim da Hrvatska javnost ima pravo znati, dodao je Habijan.

I predsjednik SDP-a smatra da se zbog tenzija u BiH Hrvatska mora aktivno uključiti u njihovo rješavanje – kako se ne bi prelile i na naše područje, iako on s Dodikom, kaže, ima ozbiljnih problema.

– Mislim da je to čovjek koji u svom političkom radu, izjavama i djelovanjem napravio loše svima u BiH, a posebno srpskom narodu. No, on je izabrani predstavnik i drugog sugovornika nemamo, rekao je Peđa Grbin.

Na desnici mišljenja podijeljena. Jedni bi razgovarali, drugi smatraju da Dodiku zbog svega što je izgovorio – u Hrvatskoj nije mjesto.

– Ovo mi izgleda malo preprisno, Ako se događaju takvi susreti, oni moraju biti formalnog karaktera, a ovakvi susreti po meni sa Miloradom Dodigom nisu baš dobro jer se šalje nekakva drugačija poruka, kazao je za HRT zastupnik MOST-a Nikola Grmoja.

– Mislim da sam dovoljno rekao da za takve ljude i takve politike u Hrvatskoj ne bi trebalo biti mjesta nigdje. Međutim i nažalost naši političari se imaju potrebu dodvoravati, pa pritome ne rješavati pitanja poput povratka raseljenih Hrvata iz BiH, pitanja poput priznavanja srpskih koncentracijskih logora na teritoriju Srbije, obeštećenja, kazao je Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta.

– Tko to financira, tko to dovodi, koja poruka se hoće poslat, jer Dodig, što god tko o njemu mislio, je ipak velikosrpski nacionalista koji hrvatskom narodu i Hrvatskoj ne želi dobro i to je više puta ponovio, rekao je Željko Sačić, Hrvatski suverenisti.

U nastavku pogledajte šta o Dodiku misle političari u susjednoj Hrvatskoj.

Previous articleSKANDALOZNO: Ambasador BiH Aleksandar Vranješ zahvalio Aleksandru Vulinu na podršci studenticama koje veličaju ratnog zločinca Ratka Mladića!
Next articleMILORAD DODIK JE UVJEREN DA JE VOJSKA SRBIJE SPREMNA “ŠTITITI SRPSKI NAROD”: “Pa, ne ide to tako, Srbija nije Rusija”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.