Home Novosti ŽARKO KORAĆ OGOLIO SVE DO KRAJA: SRBIJA NE MOŽE DA ODOLI A...

ŽARKO KORAĆ OGOLIO SVE DO KRAJA: SRBIJA NE MOŽE DA ODOLI A DA SE NE MIJEŠA U UNUTRAŠNJA PITANJA BIH I CRNE GORE

Zvanični Beograd morao bi da demantuje tvrdnje pojedinih medija o navodnoj umiješanosti funkcionera Srpske napredne stranke u predizbornu kampanju u Nikšiću, smatra profesor Žarko Korać.

S obzirom na to da ne odbacuju takve tvrdnje, Korać za TVCG navodi da se nastavlja politika miješanja Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Da li funkcioneri SNS-a pomažu nekoj političkoj partiji, bilo je, između ostalih, pitanje TVCG upućeno Srpskoj naprednoj stranci, na koje nisu dobili odgovor.

Pokazat će se zašto su funkcioneri SNS-a Predrag Rajić i Vladimir Mandić boravili u Nikšiću, tvrdi Žarko Korać, profesor Filozofskog fakuteta u Beogradu.

Vjeruje da su tačni navodi nekih medija o navodnoj umiješanosti zvaničnog Beograda u predizbornu kampanju u tom gradu.

Mi imamo sada konkretna imena ljudi i to daje veliku težinu ovoj priči. Znači, nije to ostalo na onome priča se, ne, oni su pokazali potpuno konkretne ljude. Naravno, čovjek bi očekivao da Beograd to demantuje i to je suština cijele priče – kaže Korać.
S obzirom na to da nije, Korać tvrdi da se nastavlja politika miješanja Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Beograd je, inače, bio umiješan u posljednje izbore u Crnoj Gori, umiješan do guše, prije svega SPC, čovjek čije je sjedište, naravno, u Beogradu, zatim mediji, svi tabloidu u Srbiji, znači bukvalno svi koje u potpunosti kontroliše Vučić. Pošto se Beograd nije ogradio od ovoga što se dešava u Nikšiću i to je dio priče o “srpskom svetu”, to je sad novi termin, a odnosi se na to da Beograd ne može da odoli da se ne miješa u unutrašnja pitanja nezavisnih susjednih zemalja, prije svega Crne Gore i Bosne i Hercegovine – navodi Korać.

(Hayat)

Previous articleNajpoznatija novinarka na svijetu uputila snažne poruke zbog filma Jasmile Žbanić o Srebrenici: “Quo Vadis Aida” nas podsjeća da uvijek moramo biti na oprezu
Next articleNEZAPAMĆEN SKANDAL U CRNOJ GORI: ZA MUSLIMANSKU DJECU SLATKIŠI, ZA PRAVOSLAVCE I PRIGODNA LITERATURA
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.