Home Archive Zastrašujuće prijetnje Suljagiću i Memorijalnom centru “prekopavanjem mezarja”

Zastrašujuće prijetnje Suljagiću i Memorijalnom centru “prekopavanjem mezarja”

Izdanje Sputnjika na srpskom jeziku danas je objavilo vijest o apelu 86 intelektualaca, političara, rediteljia, novinaria, glumca, istoričara … iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, i Kosova u kojem pozivaju da se osudi ugrožavanje mira u Crnoj Gori i regionu od strane Beograda.

Jedan od potpisnika apela je i direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emir Suljagić kojem su ovim povodom upućene ozbiljne prijetnje. Naime, na Twitteru nalogu “Bodljikava“ je uz ovu vijest priložen komentar u kojem stoji: „Ono kad je i lažna žrtva Srebrenice Emir Suljagić potpisao! E vala otkopaćemo ti Sulju kad tad“.

Prijetnja „prekopavanjem mezarja u Memorijalnom centru“ je, kako doznajemo, tek najnovija u nizu prijetnji upućenih Suljagiću i Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari. Prijetnje su se intenzivirale Sve nakon što su Suljagić i njegov tim pokrenuli niz važnih akcija i projekata u Memorijalnom centru s ciljem očuvanja sjećanja na genocid.

Važno je naglasiti da je Suljagić direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari koji je državna institucija pod zaštitiom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, pa se prijetnja Suljagiću odnosi i na Memorijalni centar. Ove činjenice trebale bi biti sasvim dovoljan povod i državnom Tužilaštvu da se uključi u priču i uradi svoj dio posla.

(Vijesti.ba)