Home Novosti BiH Zejna Babić u tri mjeseca postala doktorica medicine i hafiza

Zejna Babić u tri mjeseca postala doktorica medicine i hafiza

Dom Hasana i Zijade Babić u džematu Frkati u Klokotnici, maloj općini Doboj-Istok, ovih dana pun je radosti, sreće, ali i gostiju koji dolaze da s njima podijele radost te da čestitaju njihovoj kćerki Zejni (26) dvije vrijedne titule koje je stekla u nešto više od tri mjeseca.

Ova svestrana djevojka 16. septembra ove godine diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Sarajevu s visokom ocjenom 8,7 i stekla zvanje doktorice medicine, a 20. decembra, pred komisijom za hifz Rijaseta IZBiH, proučila je posljednje ajete iz Kur’ana i ponijela titulu hafize.

Stjecanjem titula doktorice i hafize sa samo 26 godina Zejna je pokazala kako se, uz volju i želju, sve može postići. U isto vrijeme polagati ispite na medicini i učiti hifz, ali i usrećiti svoje roditelje i brata Dženana, veliki je uspjeh.

Zahvalni smo Bogu što nas je usrećio našom djecom. Ponosni smo na Zejnu, zaslužila je svaku pohvalu – kaže otac Hasan Babić.

Za dvadesetak dana u njihovom domu bit će novo slavlje, jer stiže diploma i od sina Dženana, budućeg pravnika u Sarajevu.

Zejna skromno kaže kako je sretna što je dragi Bog nagradio znanjem.

Zahvalna sam svojim roditeljima, profesorima, mentorima. Borila sam se da pokažem da hoću i mogu, pa sam u gimnaziji bila učenica generacije, išla sam na brojna takmičenja. Na četvrtoj godini studija počela sam izučavati hifz. Desilo se da u kratkom roku okončam ispite na oba kolosijeka i zbog toga sam veoma sretna – govori ona.
Zejna ima brojne planove, da stažira i zaposli se kao ljekar, ali i da specijalizira te da mlade podučava hifzu. Iz BiH, kako kaže, ne namjerava otići, jer želi u svojoj zemlji graditi budućnost i sreću, prenosi Haberhana.