Home Novosti Žestoka poruka upućena Dodiku / Srce mu je sišlo u pete, on...

Žestoka poruka upućena Dodiku / Srce mu je sišlo u pete, on je najobičnija kukavica – Mučno i bijedno ga je gledati kako moli za milost

Dodik i SNSD-ova koalicija ponizili su Republiku Srpsku, naše institucije i naš narod, kaže potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a, uputio je oštre kritike vlasti u RS-u predvođenoj SNSD-om i njegovim liderom i članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

On je Dodika optužio da radi za hrvatske interese i da mu je više stalo do poštovanja tradicije NDH nego do svih srpskih predaka.

– Sjednica je pokazala da su Milorad Dodik i njegov režim najobičnije kukavice, kojima je srce sišlo u pete, i drugo, da je Dodikov režim u funkciji hrvatskih interesa te da im je više stalo do poštovanja tradicije NDH nego do svih naših predaka pobijenih u Drakuliću i na drugim srpskim stratištima, rekao je Crnadak.

Ponovio je svoj ranije izrečeni stav po pitanju dolaska lidera HDZ-a, Dragana Čovića, na posebnu sjednicu NSRS-a. On je kazao kako se Čovićev dolazak nije smio dogoditi prije nego što se u Mostaru promijeni naziv ulice ustaškog ideologa Mile Budaka.

– Dodik i SNSD-ova koalicija ponizili su Republiku Srpsku, naše institucije i naš narod i zato je potpuno opravdana reakcija demobilisanih boraca ispred Narodne skupštine Republike Srpske. Pored toga, jadno i bijedno izgleda način na koji Dodik, Čubrilović i ostali bjeze s megdana, povlače se i gaze odluke Narodne skupštine, kazao je on.

Crnadak poručuje kako je mučno gledati kako se Dodikov režim preko noći okrenuo i odustao od formiranja vosjke RS-a, entitetskog VSTV-a i ostalih paradržavnih institucija. Oni, kako kaže Crnadak, bukvalno mole za milost bez imalo samopoštovanja i dostojanstva.

– Njihova jedina poruka danas je: ‘Bit ćemo dobri, sve ćemo se dogovarati i nikad više vas nećemo ljutiti, molimo vas, oprostite nam’. Današnja sjednica je samo još jedna mala potvrda da SNSD i njihovi partneri odlaze, samo je pitanje da li 2. oktobra ili će se njihov režim slomiti i prije toga, zaključio je Crnadak.