Home Novosti BiH BIVŠI SARAJEVSKI ORTOPED DOTAKNUO DNO: Nevjerovatno je kakvu je laž izrekao Božo...

BIVŠI SARAJEVSKI ORTOPED DOTAKNUO DNO: Nevjerovatno je kakvu je laž izrekao Božo Ljubić, evo kako je prije rata bio „ugrožen“ veliki Hrvat iz sela Uzarići…

Saborski zastupnik i vedeta Čovićevog HNS-a Božo Ljubić nebrojeno puta do sada znao je uzburkati javnost svojim desničarskim stavovima, no ovoga puta je dotaknuo dno

Gostujući na N1 televiziji Ljubić je komentirao deklaraciju SDA, predloživši podjelu države na tri dijela po belgijskom principu.

Spominjao je Ljubić i propalu Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu, protekli rat, suradnju HVO-a i Armije BiH, konstitutivnost naroda na cijeloj teritoriji BiH, no nije se sjetio spomenuti kako upravo HDZ BiH već godinama u Hercegovačko-neretvanskom kantonu onemogućava ravnopravnost srpskom narodu.

Na pitanje ima li u Bosni i Hercegovini važnijih pitanja od nacionalnih, bivši sarajevski ortoped, a danas vedeta Čovićevog HNS-a i zastupnik u Saboru Hrvatske izrekao je najveću laž u svojoj političkoj karijeri.

„Bivša Jugoslavija se nije raspala zbog toga što je imala manje tržišno gospodarstvo i manje demokracije od Bugarske, Mađarske i Češke, nego zato što nije imala riješeno nacionalno pitanje“, hladno je ispalio Ljubić, piše „Slobodna Bosna“

I sve bi se na ovoj nebuloznoj rečenici završilo da ne znamo kako je isti taj Božo Ljubić, iz sela Uzarići kraj Širokog Brijega stigao u glavni grad BiH na specijalizaciju, nakon koje je 1985. godine i doktorirao u Sarajevu i dobio posao na Klinici za ortopediju iako je bio sudionik Hrvatskog proljeća.

Šefom Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu Ljubić je imenovan 1992 godine, nakon čega odlazi u Mostar.

Istom tom Ljubiću, kao „ugroženom“ Hrvatu, „bez nacionalnih prava“, bivša Jugoslavija je omogućila specijalističku stipentiju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ljubićeva laž i činjenice koje smo pobrojali samo dokazuju koliko je Sarajevo bilo otvoreno kao grad, a Bosna i Hrecegovina otvorena za sve bez obzira na nacionalnu, religijsku ili bilo koju drugu pripadnost.

(SB)