Home Novosti BiH DODIK IMA RJEŠENJE: “Ja sam to sinoć uradio da me ne bi...

DODIK IMA RJEŠENJE: “Ja sam to sinoć uradio da me ne bi prijavljivali muslimani”

“Ukoliko bude bilo aktivnosti SIPA po tom pitanju, naša sljedeća odluka biće da će se oni protjerati iz RS-a”.

“Krivična prijava koju je predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Ćamil Duraković podnio protiv novinara RTRS-a Branimira Đuričića zbog, kako je naveo, poricanja genocida u Srebrenici, generalno predstavlja napad na Srbe i sve institucije na prostoru RS-a”, rekao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

On kaže da iza ovakvih prijava stoji namjera da se novinarima zabrani da misle, govore i informišu javnost.

“Šta reći, imate situaciju da Ćamil Duraković, predstavnik muslimana, prijavljuje Srbina, jer misli da on krši neki zakon koji je teško dokazati. Biće interesantno gledati kako je moguće da tužioci i sudije mogu da prihvate na ovaj način nametnutu neku pravnu odredbu, a da sami znaju da toga nema”, kaže Dodik. Smatra da je rješenje da se svi sami prijave Tužilaštvu.

“Јa sam to sinoć uradio da me ne bi prijavljivali muslimani”, rekao je Dodik.

Govoreći o mogućim posljedicama po građane Republike Srpske, Dodik je rekao da će u svim policijskim stanicima biti uspostavljeni brojevi koje će građani moći da pozovu i prijave ukoliko imaju probleme u vezi sa ovim pitanjem, te da će policija biti spremna da zaštiti svakog rađanina Srpske.

“Ukoliko bude bilo aktivnosti SIPA po tom pitanju, naša sljedeća odluka biće da će se oni protjerati iz Republike Srpske i neće moći ovdje da institucionalno djeluju”, istakao je Dodik, prenosi RTRS.