Home Novosti BiH DODIK PROVOCIRA “TROJKU”: “Smijete li da se suprotstavite strancima ili su vam...

DODIK PROVOCIRA “TROJKU”: “Smijete li da se suprotstavite strancima ili su vam već zaprijetili da će…!”

Lider SNSD-a poručio je da može da im garantujem da to nikada neće vidjeti i da će se svim pravnim sredstvima boriti i neće dozvoliti da “neki ilegalac dijeli imovinu Republike Srpske nekim Britancima, Amerikancima i bilo kome drugom”.

Pitanje je da li SNSD uopšte ima o čemu da razgovara s predstavnicima sarajevskih stranaka, koji očigledno rade po instrukcijama svojih staratelja, a ne u interesu ljudi koji žive u BiH, poručio je danas lider SNSD-a Milorad Dodik, povodom pisma koje je američki državni sekretar Antony Blinken upustio šefovima diplomatije BiH i HRvatske.

“Informacija da se američki državni sekretar obraća ministru spoljnih poslova BiH i od njega direktno traži da obezbijedi da se realizuje projekat južne interkonekcije, i to što prije, jasno pokazuje kako su agilni kada je u pitanju njihov interes i da je pravi smisao cijelog cirkusa sa Šmitom da bude njihov lični zastupnik i omogući da se preko njega potpuno ovlada resursima BiH.

To rade i Britanci, rade i Amerikanci, i pitanje je šta ćemo ovih dana još čuti u kakve kriminalne aktivnosti su umiješani visoki zvaničnici u BiH, a sve po nalogu Zapada. I sad neko treba da povjeruje da je to sve zato što žele da zaštite BiH od uticaja Rusije, zato će gurnuti svoj plin po cijeni tako povoljnoj da im se zanebesa u Federaciji, baš kao i Evropi.

I to je njihova pomoć i politika mira, poštovanja Dejtona i suvereniteta? Ti Amerikanci stvarno misle da smo nepismeni i da niko ne zna da sabere koliko su dva i dva, i zašto rade to što rade, da štite svoje interese”, poručio je Dodik.

Tamo gdje ne mogu nekoga da potplate, kao što nisu uspjeli nas u Srpskoj, tu ulaze silom, ističe Dodik.

“Onda kažu – pravo je okej, ali ako nam se suprotstavite, mi ćemo donijeti političke odluke. A njihove političke odluke i rezultate tih odluka gledamo svuda u svijetu i tu njihovu silu.

Mi kažemo ne tom nasilju i svi u Srpskoj borimo se s njihovim pritiskom i prijetnjama jer smo istrajni da sačuvamo imovinu Republike Srpske. Način da ovladaju tom imovinom je da nam sruše institucije da bi mogli da kontrolišu sve i svakoga u Srpskoj i rade šta god im je volja”, dodao je Dodik.

Lider SNSD-a poručio je da može da im garantujem da to nikada neće vidjeti i da će se svim pravnim sredstvima boriti i neće dozvoliti da “neki ilegalac dijeli imovinu Republike Srpske nekim Britancima, Amerikancima i bilo kome drugom”.

“‘Trojka’ svojim izjavama pokazuje da zastupa američke i britanske interese. Republika Srpska stalno ponavlja da želi da se dogovara s Federacijom i s njenim izabranim predstavnicima, a ne sa strancima, i danas stojim pri tome. Želimo da odluke koje se donose budu u interesu svih ljudi, a ne stranaca. ‘Trojka’ će reći da li su od naroda u BiH važniji interesi stranaca, da li smiju da im se usprotive ili su im već zaprijetili da će dovesti u pitanje njihov legitimitet, koji i jeste upitan, ako ispoštuju dogovoreno”, zaključio je Vučić.