Home Novosti BiH DODIK VAN PAMETI: “Oživljava se mrtvac koji se zove visoki predstavnik, ovo...

DODIK VAN PAMETI: “Oživljava se mrtvac koji se zove visoki predstavnik, ovo je čin…” (VIDEO)

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da se genocid nasilno pokušava nametnuti, te da je ovom odlukom “zakucan posljednji ekser u mrtvački kovčeg BiH”.

– Ovo nije nimalo jednostavna situacija, ovo će posijati mnogo zla u BiH. Ovo je izmišljeno, to nigdje nema na svijetu, prva je reakcija člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, nakon što je Valentin Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u BiH.

– Ovo što je učinio nije dio njegovog ovlaštenja, niti njegovog konsenzusa, on ovdje oživljava mrtvaca koji se zove visoki predstavnik. Pokazao je da je tipični srbomrzac, čovjek koji je sin oficira Gestapoa, niste mogli ništa drugo od njega očekivati. Ovo je pravno neutemeljena odluka, RS ovo odbacuje, genocid se nije desio u Srebrenici, to kažu mnogi relevantni faktori u svijetu., kazao je Dodik.

Poručio je da se genocid nasilno pokušava nametnuti, te da je ovom odlukom ” zakucan posljednji ekser u mrtvački kovčeg BiH”.

– Nakon ovoga država neće moći da funkcioniše. Sazvaćemo skupštinu NSRS-a naredne sedmice. RS nema drugog, prisliljena je da krene u proces koji treba da vodi u proces disolucije. U BiH nema dijaloga, sve sepokušava silom međunarodnog faktora nametnuti. Kako je moguće da neko ko je razvlašćen donosi ovako nešto, razgovarao sam sa Bošnjacima koji su mi kazali da smo naivni jer je Inzko primio milione za ovaj scenarijo, ne znam je li ovo istina ali mi ima smisla, poručio je Dodik.

– Opet ponavljam genocid se nije desio, nazovite me za 10 dana da vidite da ću vam isto reći, kazao je na kraju svog obraćanja.

Previous articleDetalji Odluke o zabrani negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca
Next articleJASNA PORUKA SONJE BISERKO: “Sljedeći korak je nametnuti u Srbiji takvu zabranu!”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.