Home Novosti BiH Državni delegat Zlatko Miletić kod Hadžifejzovića upozorava: “Dolazi dan D! Dodik čeka...

Državni delegat Zlatko Miletić kod Hadžifejzovića upozorava: “Dolazi dan D! Dodik čeka signal za otcjepljenje!”

Državni delegat Zlatko Miletić kod Hadžifejzovića upozorava: “Dolazi dan D! Dodik čeka signal za otcjepljenje!”
Državni delegat Zlatko Miletić kod Hadžifejzovića upozorava: “Dolazi dan D! Dodik čeka signal za otcjepljenje!”

Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, u „Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem“ upozorio je na opasnost u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina, kazavši da „dolazi dan D“: „Bolje nam je da nabavljamo borbene dronove, kao Kosovari! Ovo nije bezazleno!“

Hadžifejzović: „Misliš da može doći do sukoba?“

Miletić: „Vrlo lahko bi moglo doći do sukoba! Ne treba potcijeniti šta se dešava!

Dodik intenzivno radi na secesiji zadnjih šest-sedam mjeseci! Čeka povod i signal! Ako dođe do turbulencija u svijetu, on će se odlučiti za otcjepljenje!”

Hadžifejzović: “Kako objašnjavaš politiku Trojke?”

Miletić: “Probrali su određene metode i sredstva koje Dodika prave još gorim! Dodik je sve bahatiji i gori! Doći će dan D; morat će se riješiti nešto s njim! Čudna je uloga međunarodne zajednice!”

Hadžifejzović: “Šta si pitao Schmidta?”

Miletić: “Pitao sam ga ima li namjeru da poduzme mjere iz svoje nadležnosti! Plaćen je to da radi! Nije mi odgovorio! On na privatni način dolazi do rješavanja Izbornog zakona!”

Hadžifejzović: “Misliš da neki lokalni događaj može da isprovocira Dodika da se odluči na otcjepljenje, kao što je nametanje Izbornog zakona?”

Miletić: “On je već isprovociran! RS niko ne dira! On će čekati povod! Bolje nam je da nabavljamo borbene dronove! Oni su naučili da govore jezikom sile; moramo biti spremni da odgovorimo isto tako!”

Hadžifejzović: “Kada će se Dodik otcijepiti?”

Miletić: “Čeka pogodan moment! Čekat će izbore u Americi, da Trump pobijedi!”

Hadžifejzović: “Šta će biti s Dodikom?”

Miletić: “Izvjesno je da će Dodik otići! On je završio svoju političku karijeru! Postoji toliko eksplicitnih dokaza da se on prijavi! Postoji negativan politički utjecaj na pravosudne institucije! Otići će i Čović ove godine!”

“Tražim da se prijavi Stevandić! Udružio se s drugim državama da sruši BiH! Ima ambicije da zamijeni Dodika!”, kazao je Miletić na kraju.

Cijelo gostovanje Zlatka Miletića pogledajte u videoprilogu.