Home Novosti BiH GOSPODIN „LEGITIMNI“ NESTAO U 60 SEKUNDI: Pogledajte kako je zastupnica u Saboru...

GOSPODIN „LEGITIMNI“ NESTAO U 60 SEKUNDI: Pogledajte kako je zastupnica u Saboru Hrvatske do kraja razotkrila lik i djelo Dragana Čovića (VIDEO)

Zastupnica koalicije Možemo! u Saboru Republike Hrvatske Sandra Benčić dobra je poznavateljica prilika i u Bosni i Hercegovini.

Tome svjedoči i njezino izlaganje u Saboru Hrvatske, kada je progovorila o liku i djelu predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a Dragana Čovića.

„Meni je nevjerojatno da je HDZ za svoje lice u BiH uzeo upravo Dragana Čovića, čovjeka opterećenog ratnim profiterstvom, postratnim korupcijskim aferama i čovjeka koji je kroz sve to gomilao osobno bogatstvo i ne srami ga se pokazivati. Zapravo, rekli bismo autentičan predstavnik HDZ-ove politike, jer je jedan od prvaka u broju sudskih procesa koji su se protiv njega vodili: bilo mu je suđeno, bio je i hapšen, čak su nestajali i fajlovi o njegovom slučaju na putu od Suda BiH prema Kantonalnom sudu u Sarajevu, ali nikada i osuđen“, kazala je Benčić za saborskom govornicom.

„Slobodna Bosna“ donosi integralo obraćanje Sandre Benčić pred hrvatskom javnosti.

(SB)

Previous articleONI SU PROTIV DODIKA, ALI NISU PROTIV RATNIH ZLOČINACA RADOVANA, BILJANE I MOMČILA: Šarović, Borenović i Nešić reagirali na pismo Valentina Inzka upućeno NSRS-u
Next articleSPORNI IZBORNI PROCES: Članovi biračkih odbora u Doboju i Srebrenici ne mogu opet biti…
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.