Home Novosti HIT NA INTERNETU: Marija Selak-Raspudić – “Na Vukovar su bačene atomske bombe,...

HIT NA INTERNETU: Marija Selak-Raspudić – “Na Vukovar su bačene atomske bombe, takozvane krmače”, a takve su HVO i HV koristili za uništavanje Mostara i Gornjeg Vakufa (FOTO, VIDEO)

Mariji Selak-Raspudić, saborskoj zastupnici i supruzi Nine Raspudića, omaknuo se gaf tokom saborske sjednice, piše zagrebački portal “Index”.

Zastupnica Mosta govorila je o vukovarskoj bolnici. “Doživjela je jako velike napade, jedan od njih kada su bačene dvije atomske bombe, teške 250 kilograma, takozvane krmače”, izgovorila je Selak.

Lokalizam “krmača” odnosi se na avionske bombe, ali i podvodne bombe koje se koriste za uništavanje podmornica, a ne na “atomske bombe”. Gaf je brzo postao sprdnja na Twitteru.

Ove razorne bombe tokom agresije na BiH koristili su i Hrvatsko vijeće obrane i Hrvatska vojska uništavajući bh. gradove, a u posebnom sjećanju su ostale građanima Mostara i Gornjeg Vakufa.

Neeksplodirana “krmača” u Gornjem Vakufu (Foto: Screenshot)

Uništeni objekti nakon eksplozije “krmače” (Foto: Screenshot)

“Eklatantan primjer kako obrazovanje i razne titule govornika neće spriječiti da izgovori glupost, jer koliko god osoba pametna bila, kad previše govori, uvijek na kraju izvali glupost”, “Jedna je blok dalje od nas napravila olimpijski bazen, ali atomska ipak nije bila”, samo su neki od komentara.

(SB)

Previous articleDRITAN NA TEŠKIM MUKAMA: Abazović odgovarao na pitanja europarlamentaraca o utjecaju Rusije u Crnoj Gori, a onda je na red došla Željana Zovko
Next articleRuska ambasada otvoreno prijeti: “U slučaju praktičnog približavanja BiH i NATO-a, Rusija će reagovati na taj neprijateljski korak”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.