Home Novosti IVICA PULJIĆ OTKRIVA: „Ili Hrvati i Srbi nisu htjeli biti tamo ili...

IVICA PULJIĆ OTKRIVA: „Ili Hrvati i Srbi nisu htjeli biti tamo ili Izetbegović nije htio da Hrvati i Srbi budu tamo“?

Puljić se osvrnuo na nepoznate detalje oko prijema BiH u UN-u 1992. godine.

Ivica Puljić, čuveni bh. novinar, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona, osvrnuo se na događaje od prije 30 godina.

-Oko prijema BiH u UN-u 1992. godine: Ja sam rekao da su u našoj loži bila 4 čovjeka iz SDA i da nije bilo nikoga od Hrvata i Srba. I nije bilo. Ivica Mišić je postao zamjenik ambasadoru Muhamedu Šaćirgeboviću, ali nije bio u loži na ceremoniji. Evo dokaza:

-22.05.1992. UNGA Na sjednici Glavne skupštine UN-a, na kojoj je BiH primljena u UN, Bosnu i Hercegovinu su zastupala četiri čovjeka. Dvojica Šaćirbegovića, jedan Silajdžić i jedan Irfan Ajanović. Ili Hrvati i Srbi nisu htjeli biti tamo ili Izetbegović nije htio da Hrvati i Srbi budu tamo, zapitao se Puljić, te dodao:

-Prijem BiH, Hrvatske i Slovenije u UN, 22.5. 1992. godine. Cijelu smo prethodnu noć prebacivali opremu na šesti kat televizije gdje su naši sjajni inženjeri uspjeli, uz pomoć HTV-a, dobiti signal. Tako smo imali izravan prijenos iz Ujedinjenih Naroda. Bili smo jako ponosni, poručio je Puljić.

(SB)

Previous articleBosanac iz njemačkog Bundestaga Adis Ahmetović ozbiljno upozorava: “Hoće li država BiH opstati ili ne odlučiti će ovi izbori!”
Next articleNEŠIĆ PORUČIO KOMŠIĆU: NISU PROBLEM BEOGRAD I ZAGREB NEGO ŠTO VI HOĆETE CIJELU BIH
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.