Home Novosti JEDNO PISMO MIJENJA SVE: Ovo je pismo koje je TRUMP poslao VUČIĆU,...

JEDNO PISMO MIJENJA SVE: Ovo je pismo koje je TRUMP poslao VUČIĆU, nakon njega ništa nije isto

Govoreći o pismu koje je predsjednik SAD Donald Tramp uputio i njemu i predsjedniku Hašimu Tačiju, Vučić je rekao da to pokazuje kolika je zainteresovanost SAD da se dođe do rješenja između Beograda i Prištine. Vučić je rekao i da to pismo govori da su SAD zainteresovane da se pregovori završe kompromisom, a da je predsjednik SAD prvi put uključen u dijalog.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsjednika SAD Donalda Trumpa u kojem američki lider apeluje da zvanični Beograd i Priština što prije postignu dogovor o normalizaciji i uzdrže se od postupaka koji to otežavaju.
Trump je u pismu istakao da bi mirni i produktivni odnosi Srbije i /samoproglašenog/ Kosova bili prekretnica za region, te da je Amerika spremna da u tome pomogne.

“Sporazum između Srbije i Kosova je na dohvatu ruke. Radujem se prilici da vas i predsjednika Hašima Tačija ugostim u Beloj kući, kako bismo proslavili ono što bi predstavljalo istorijski sporazum”, naveo je Trump u pismu koje je medijima proslijedila pres-služba predsjednika Srbije.

On je naveo da bi bila ogromna šteta da se propusti ova jedinstvena prilika za mir, bezbjednost i ekonomski rast.

“S obzirom na to da ulazite u završnu fazu postizanja sporazuma sa /samoproglašenim/ Kosovom, koji će donijeti dugo željeni mir u regionu, ohrabrujem vas da iskoristite ovaj trenutak i upotrebite političko liderstvo u donošenju odluka koje bi zadovoljile interese obje zemlje”, naveo je Trump.

On je izrazio zadovoljstvo prisustvom Vučića na obilježavanju Dana primirja u Parizu.

“Bilo je zadovoljstvo vidjeti vas u Parizu tokom proslave Dana primirja. Amerika cijene vaše liderstvo, posebno u obezbjeđivanju pune normalizacije odnosa sa Kosovom”, naveo je Tramp.

– Ne mislim da će to biti lako niti jednostavno, ali mi nemamo alternativu. Moramo da tražimo rešenje, da neko loše ne bi pronašlo nas – rekao je Vučić, i naveo da u to treba da budu uključeni svi “i Evropljani, i UN, i Rusi, naši kineski partneri”.

(SB)