Home Novosti Kenana, zastupnica Bošnjaka u Skupštini CG: Srbi nas provociraju! Ne smijete nam...

Kenana, zastupnica Bošnjaka u Skupštini CG: Srbi nas provociraju! Ne smijete nam dirati Srebrenicu!

Kenana Strujić-Harbić, narodna poslanica u Skupštini Crne Gore, koja je hrabro održala lekciju negatorima genocida!

Da, hrabra sam! U parlamentu CG ima zastupnika koji nas etiketiraju kao građane drugog reda, prozivaju kroz Srebrenicu, kroz to što smo Bošnjaci! Abazović lijepi etikete manjinama!

Parlamentarci Srbi nas vraćaju na bolne teme i provociraju naše emocije! Zašto? Srebrenicu ne možemo gumicom izbrisati!

Skupština CG usvojila Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta kojom se osuđuje masovni zločin u Srebrenici. Masovni zločin! Predsjednik Đukanović to naziva Rezolucijom o genocidu, priznaje genocid i izvinjava se! PZP je podržao Deklaraciju o Srebrenici, a onda Krivokapića! Predstavnici DPS-a priznaju genocid!

U 21. vijeku smo dobili apostolsku vladu s 12 apostola! Crnogorci imaju poštovanje prema žrtvama u Srebrenici! Uvijek ću stati na stranu Bošnjaka u Crnoj Gori! Plašimo se dana koji nam dolaze! Veliča se srpska vlada! Sa zgrade parlamenta ispaljen vatromet! Slave smjenu vlasti s nacionalnim obilježjima druge države!

Imamo Bosanku u Vladi koja je rekla da je srpski nacionalista i četnik! Bit će na čelu ministarstva prosvjete, bojimo se šta će Bošnjačka djeca učiti! Imamo ministricu zdravstva koja nije poštovala epidemiološke mjere na sahrani patrijarha! 10% je Bošnjaka u CG po posljednjem popisu iz 2011. godine, oko 70 hiljada pripadnika islamske vjere,…

Nadam se da će se povećati procenat zastupljenosti Bošnjaka! Nikada nisam imala problema u Pljevljima od komšija i prijatelja! Ne plašim se! CG duguje Bošnjacima, jer smo dali veliki doprinos 2006. godine, kako bi vratila svoju nezavisnost!

Pogubno je da Krivokapić nudi da mu neko od Bošnjaka bude savjetnik za manjine! Nikome ništa ne dugujem, u ovaj posao sam ušla sa iskrenim nijetom i čistim srcem! Pravimo dobar ambijent za Bošnjake u CG! Nemamo drugu domovinu! CG je naša domovina! Nećemo živjeti u prošlosti!

Otkako su preuzeli vlast oni koji baštine retrogradne politike, ostali su nam samo himna i grb na zastavi Crne Gore! Hoće i himnu da nam uzmu, a poslije možda i simbole da mijenjaju! Ne plašim se, jer smo članica NATO-a! Dritan najbolju poruku dobio od političara i pisaca iz BiH! Nadam se da ova vlada neće dugo potrajati!

(FACE TV)

Previous articleDODIK IMA GLAVOBOLJU: Kako skinuti tablu sa imenom zločinca, a da u javnosti bude drugačije prikazano…
Next articleRADONČIĆ NE ŠTEDI RIJEČI, NALJUTIO GA JE IZETBEGOVIĆ: “Stojiš iza Sebije, Osmice, Fadila i begovskog upravljanja, a tvrdiš da sam ja u…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.