Home Novosti BiH “Klošar muslimanski, što ga nisu ubili 1995. kao i ostale”: Brutalne poruke...

“Klošar muslimanski, što ga nisu ubili 1995. kao i ostale”: Brutalne poruke Durakoviću nakon Dodikovog poziva

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao je jučer na smjenu predsjednika Skupštine Općine Srebrenica Ćamila Durakovića. Dodik je ovo učinio nakon što je Duraković odlučio podnijeti krivičnu prijavu protiv novinara RTRS-a Branimira Đuričića zbog negiranja genocida u Srebrenici.

Duraković je na svom Facebook profilu objavio neke gnusne komentare koji su upućeni nakon ovakve Dodikove inicijative, te je poručio da su oni plod retorike Milorada Dodika, Nenada Stevandića i Nebojše Vukanovića.

– Treba ga smjeniti, što ga nisu bili 1995. kao ostale. Nož, žica, Srebrenica – jedan je od komentara.

– Nema tog Dodika, Stevandića niti Vukanovića koji će me spriječiti da, kao građanin i neko ko je preživio genocid u Srebrenici, odustanem od zakonskog prava da krivično gonim one koji negiraju genocid. Isto tako, nema funkcije niti pozicije, zbog koje bih od tog prava odustao – poručio je Duraković.

(Faktor.ba)

Previous articleADVOKAT CRNALIĆ ŠOKIRAN DODIKOVIM PORUKAMA: “Čudi me da ga njegovi pravnici nisu upozorili na to. To je prvi put da sam od Dodika čuo…”
Next articleSchwarz-Schilling kod Hadžifejzovića: “Dodik me 2007. pitao hoću li ga sankcionisati ako organizuje referendum o nezavisnosti RS-a?! Rekao sam da hoću…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.