Home Novosti BiH KREŠIĆ I OBRADOVIĆ ZALEDILI DODIKA: “BiH kreće se prema NATO-u, to se...

KREŠIĆ I OBRADOVIĆ ZALEDILI DODIKA: “BiH kreće se prema NATO-u, to se više ne može zaustaviti” (VIDEO)

Pristupanje BiH je jedan od najvažnijih integrativnih procesa koji se vodi još od 2006 godine. Prošle godine BiH je pozvana da se priključi NATO savezu, što znači da zemlja ima svoj put, koji se ide sporo, ali taj proces se ne može više zaustaviti, rečeno je u emisji Izazovi BN TV-a.

“Priča o pridruženju BiH NATO-u nije počela 2018., odnosno 2019. godine. Ona ima dužu povijest, rekao je zamjenik ministra odbrane BiH Mijo Krešić.

“Mi imamo problem što zemlja nije spremna za ulazak u NATO”, rekao je bivši ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

“NATO je imao vojne intervencije na ovim prostorima, ali to mora ostati iza nas i razmišljati o stanovništvu. Dileme iz prošlosti ne smiju kočiti ulazak u NATO, kaže Darko Obradović.

U emisiji je naglašeno da je BiH prostor koji je opredjeljen prema zapadnim demokratijama.

– Kvalitetno informisanje građana je jako važno u ovom trenutku, jer građani imaju pravo znati kuda idu. I RS i BiH trajno su opredjeljene ka zapadu, odnosno Evropi i to treba biti jasno svima koji vode ovu zemlju, poručili su učesnici emisije Izazovi BN TV-a.

(SB)

Previous articleAPEL ŽRTAVA: Džaferović I Komšić pozvani da zaštite Bošnjake Podrinja
Next articleŠEFIK DŽAFEROVIĆ NIKAD DIREKTNIJI: Evo šta je rekao o odlasku Dodika, obmanama Čovića, Tegeltiji, izborima, Zvizdiću…
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.