Home Novosti BiH Ministar policije Republike Srpske uputio prijeteću poruku: Nemojte nas tjerati da BiH...

Ministar policije Republike Srpske uputio prijeteću poruku: Nemojte nas tjerati da BiH vratimo na fabričke postavke

Tjerate nas na put samostalne Republike Srpske na kojoj nema tragova vaših pritisaka, ucjena…, rekao je Karan

Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova RS, zaprijetio je danas da bi oni “mogli vratiti BiH na fabrička podešavanja”.

On se oglasio povodom najava da bi visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt mogao nametnuti zakon o državnoj imovini.

– Gospodo, ne dirajte naše šume, rijeke, naša javna dobra, jer tako nas samo tjerate da vratimo BiH na ‘fabrička podešavanja‘, tjerate nas na put samostalne Republike Srpske na kojoj nema tragova vaših pritisaka, ucjena, prijetnji, smjena, suspenzija, nametanja, zabrana i blokada, istakao je Karan

 

On je naveo da je ‘postalo kristalno jasno da BiH, ta nesrećno iskasapljena zemlja od visokih predstavnika, pojedinih zapadnih ambasada i neustavnog Ustavnog suda BiH,‘ može ići naprijed samo koracima u nazad.

– Dakle, ovdje nije riječ o nikakvoj secesiji, nema ničeg novog i nepoznatog, vi ćete nas jednostavno prinuditi da se vratimo na staro. Nemojte ignorisati veoma važnu činjenica da u momentu nastanka dejtonske BiH funkcionišu dvije države Republika Srpska od 1992. godine i takozvana Republika BiH, kasnije Federacija BiH od 1994. godine, koje se spajaju (agregacija) u novu državnu zajednicu, gotovo uniju, BiH, kazao je on..

Dalje je nastavio sa lažnim konstrukcijama da je Republika Srpska u BiH ušla kao samostalna država.

– Mi smo na to svjesno pristali, i neka smo, jer je potpisivanjem Dejtonskog sporazuma uspostavljen dragocijeni mir, kao i balans između tri zaraćene strane, te dat okvir za formiranje federalnih institucija koje bi funkcionisale na sistemu kontrole i balansiranja između tri etničke grupe. Znajte da će vaši pokušaji otimanja imovine RS-a dovesti do još čvršćeg jedinstva i odlučnosti srpskog naroda da vam svim raspoloživim pravnim sredstvima odgovori. Nećemo dozvoliti stvaranje unitarne BiH i ukidanje Republike Srpske, poručio je Karan