Home Novosti BiH NEBOJŠA VUKANOVIĆ ISMIJAO DODIKOVU VLAST: “Imam osjećaj da smo razbili Sloveniju, mogli...

NEBOJŠA VUKANOVIĆ ISMIJAO DODIKOVU VLAST: “Imam osjećaj da smo razbili Sloveniju, mogli izgubiti 600 miliona…” (VIDEO)

(…) “izgubili samo 130”.

Rudnik i termoelektrana (RiTE) Ugljevik izgubila je spor sa Elektrogospodarstvom Slovenije težak 67 miliona eura, odnosno oko 131 milion KM.

Radi se o pravosnažnoj presudi koju je po tužbi Slovenaca za neisporučenu struju počevši od 12. juna 2011. godine pa do donošenja odluke donijelo Arbitražno vijeće u Beogradu.

Ovo pitanje danas je postavljeno i na sjednici NSRS, a postavio ga je zastupnik Nebojša Vukanović te podsjetio da isto spor RS čeka pred sudom u Washingotonu.

Ministar energetike RS Petar Đokić odgovorio je da je arbitraža trajala dugi niz godina. Naveo je da je spor u Washingtonu težak 790 miliona KM, te dodao da je spor u Beogradu bio težak 690 miliona KM. Đokić je izrazio zadovoljstvo što je presudom taj iznos umanjen.

Replicirao je na sebi svojstven način Vukanović.

“Imam osjećaj da smo razbili Sloveniju, mogli izgubit 600 miliona, izgubili samo 130. Mogu samo reći, svaka vam čast. Tako ste to obrazložili da smo ih mi maltene rasturili, a koliko ćemo ih tek rasturiti u Washingtonu, ne smijem ni da zamislim”, rekao je Vukanović.